Om mig

Mitt namn är Lina och jag är född -86 i Stockholm. Som med många andra började mitt hundintresse tidigt. Min resa att börja jobba med hund fick jag efter att ha gått Axelssons grundkurs i hundmassage och stretching, det gav mig mersmak och öppnade upp ett enormt intresse för hundens kropp och rörelsemekanik. Våren 2014 avslutade jag ReDogs utbildning till Certifierad fysioterapeut och jag har varit aktiv inom yrket sedan dess. Sedan 2015 hittar ni mig i första hand på DogMotion i Tumba,  Läs mer om DogMotion här : http://www.dogmotion.nu

_DSC8018

 

Idag jobbar jag till största del med rehabilitering och med allt som rör skador (medfödda eller traumatiska) eller störningar i hundens rörelsemekanik och med att få tillbaka individen till ett normalt liv som sällskapshund eller för att återgå som tävlings eller tjänstehund. Vanligt förekommande case inom rehabilitering är korsbandskada, diskbråck, spondylos, alla former av artros, höftledsdysplasi, “armbågsdysplasi”muskel och senskador och mycket mer. Du kan naturligtvis även komma till mig för friskvårdande behandlingar, där jobbar jag främst med laserterapi samt lätt massage och stretching, du kan även få hjälp med att bygga ett fysträningsprogram till din tävlingshund eller för att få en hållbar och aktiv sällskapshund.

Mitt största intresse är sport och tjänstehundar. Jag är själv aktiv inom IPO, lydnad, utställning och viltspår men försöker i all mån det går engagera mig i alla former av hundsport och ekipage för att hela tiden hålla mig uppdaterad och i förståelse med momenten inom de olika grenarna och hur hundarnas kroppar påfrestas i olika discipliner, detta för att kunna skräddarsy träning mot den sporten just DIN hund används till. Naturligtvis tar jag även individidens exteriöra för och nackdelar med mig i detta.

I mån av tid håller jag föreläsningar om i synnerhet fysträning för hund på klubbar och föreningar eller andra grupper. Kontakta mig vid intresse, självklart kan föreläsningarna skräddarsys efter behov.

Självklart har jag egna hundar också. Läs mer om Harri och Ian på deras egna sidor uppe i menyn.

Sedan mitten på 2016 jobbar jag även aktivt som Laserterapeut på häst. Läs mer om detta under fliken “Laserterapi”.

Mina utbildningar:

Axelsson Animal Massage school -Grundkurs

Certifierad Hundfysioterapeut-ReDog of Sweden

Utökad laserterapeut på human via Svenska Laserargenturen

Tony Gallagher University Workshop pt 1 and 2, Injury detection in dogs ( with focus on sportdogs)

Foderutbildningar:

Royal Canin

Royal Canin veterinärfoder

Hills Science Plan

Specific

Taste of The Wild

Orijen/Acana

Four Friends

Brit

Halla

 

Vid frågor går det alltid att kontakta mig per telefon, e-post eller facebook.
Vi hörs!