Laserterapi

emigrantlaser

Vad gör lasern?

Vid laserterapi akriveras och påskyndas kroppens och cellernas självläkning, effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är mycket omfattande.

Hur fungerar lasern?

Laserljuset tillför energi till mitokondrien-cellens kraftverk och den påverkar de celler som har nedsatt energiproduktion för att återställa eller accelerera funktionen. Mycket enkelt förklarat ökar lasern blodcirkulationen i området som behandlas vilket påskyndar läkning och återhämtning. Laserbehandlingar är generellt sett mycket mer effektiva än till exempel massage och novafon (som dock är ett mycket bra komplement för djur som accepterar denna form av beröring/behandling) då den når djupare ner i vävnaden. Laser ger ofta ett snabbare resultat.  Laser kompletterar eller kan ersätta läkemedelsbehandlingar mot smärta och har inga biverkningar.

Vad kan man behandla med laser?

Kroniska och akuta åkommor

Senskador, muskel eller ledsmärta/värk, inflammationer, reumatiska sjukdomar, sår, infektioner och mycket annat.

Hur ofta behövs laserbehandling?

Detta är helt individuellt beroende på vad som ska behandlas. Det är vanligt med 1-10 behandlingar under en period på 1-6 veckor. Laser är mycket bra i förebyggande syfte och kan med fördel ges regelbundet till hund och häst som tränas aktivt.

KLICKA