Fysioterapi

DSC_6964

Fysioterapi avser både friskvårdande och rehabiliterande åtgärder för att återställa eller förbättra kroppens rörelsefunktion. I friskvårdande syfte tar man hjälp av en fysioterapeut för att gå igenom hunden och genom olika åtgärder motverka uppkomst av skador som kan uppstå vid till exempel utövandet av en hundsport, tjänstearbete eller på grund av en exteriör avvikelse. Vanligt förekommande är behandling av muskulatur och individuellt anpassad träning för att få ut det där lilla extra av hundens styrka, balans, kondition och koordination.

Det finns många exempel med vad man kan göra, det vanligaste är att verka för hundens hållbarhet så att du kan vara aktiv med den i många år. Med hållbarhet minimeras också risken för uppkomst av skador.

Ett annat exempel är att förbättra hundens prestationsförmåga. Är den tillräckligt uthållig? Har hunden en dålig hoppteknik? Vad kan ökad styrka göra för tävlingsresultaten?

DSC_5726

I rehabiliterande syfte har din hund i de flesta fall blivit remitterad till en fysioterapeut av en veterinär.Hunden kan ha råkat ut för en akut skada, ha genomgått en operation eller har en kronisk diagnos som till exempel höftledsdysplasi,patellaluxation eller liknande där den behöver smärtlindrande behandling och anpassad träning med en målsättning att helt kunna friskhetsförklaras eller för att kunna ge den ett så smärtfritt liv som möjligt.

DSC_3850

Jag är via Re-Dog utbildad certifierad fysioterapeut och har ett särskilt intresse för sporthundar och arbetande hundar. Jag har även en grundutbildning i hundmassage via Axelsson Animal Massage School. Numera finns jag på DogMotion fd, Re-Dog i Tumba, hos oss finner du:

  • Water Walker treadmill
  • Laser
  • Vibb-platta
  • Four-leg check
  • Löpband

Boka din tid här! https://www.timecenter.com/dogmotion/

Det finns även möjlighet att kontakta mig för laserbehandling utanför kliniken. Jag kommer till ditt stall, din klubb eller om vi kommer överens om annat.

KLICKA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s