Avdressyr

Längesedan jag skrev sedan sist! Det har som vanligt varit full rulle. Harri och jag körde en lydnadsetta i Åmål helgen efter BH:t och failade totalt, det har dessvärre blivit en del avdressyr att tävla så mycket och så tätt med honom och det var en nyttig läxa att lära sig. Jag hade en hund som ballade ur totalt (han hade dock jätteroligt medan jag själv var skitsur när vi klev av) och partajade loss på denna “roliga kravlösa tillställning där matte inte kan säga åt mig”…morr. Nå, vi lärde oss som sagt läxan att det behöver vara betydligt längre mellan gångerna då vi tävlar och jag kom fram till att jag verkligen måste sätta mig ner och fundera på hur jag ska köra denna hunden, det börjar bli dags att bestämma sig!

Det trista resultatet har iallafall utmynnat i en intensiv träningsperiod med mycket hjälp från duktiga vänner och träningskamrater, vi har även hunnit vara hos Frida Wallén igen och som vanligt fått med oss nyttigheter därifrån. Kort sagt behöver jag sluta vela lite och även våga ställa högre krav, dags för både mig och Harri att inse att han är vuxen nu, han kan gå jävligt bra och då ska jag inte nöja mig med minsta lilla heller.

Jag har anmält till en lydnadsetta den 8:e oktober igen, egentligen vill jag bara komma förbi den så att vi slipper den sabla linförigheten, hatmoment! Denna gången ska jag dock gå på magkänsla, det blir mycket träningstävling och annat nu framöver. I övrigt letar jag spårprov till Ian, och på lördag är det dags för utställning igen 🙂

 

DSC_6837


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s