BH-prov, utställning och nya tag i sadeln!

2 veckors semester är snart över och vi har hunnit med en hel del!

Ian har bestått 2 stycken godkända öppenklass viltspår nere i Katrineholm, vidare har vi varit på utställning för första gången på 5,5 år vilket kändes lite nervöst men likväl spännande. Utställningen var Köpings internationella och det var totalt 21 westie som ställdes ut för dagen. Tanken var att jag skulle ställa ut Ian själv men det slutade med att Nicole som är en fena på detta fick ta över och visa honom åt mig, jättekul då jag kunde se på det hela utifrån! Ian gick väldigt bra på utställningen och blev 3:e bästa hane med reservcertifikat, otroligt kul med tanke på att vi hade lagt utställningen lite på hyllan 🙂 Han är ju en liten stjärna den där ❤ Nicole och Vega som alltid sopar banan på utställning fick sitt cacib, grymma är de och lilla Vega är verkligen en hund med något alldeles extra.

IMG_3772

IMG_3776IMG_3778

Harri har också varit duktig, idag genomförde vi ett godkänt BH-prov på Södertälje brukshundsklubb. Jag är självklart nöjd över att vi blev godkända, men kände mig ändå lite snopen då jag inte alls kände att han var med mig idag utan gick med väldigt dålig fokus på mig, jag är ganska bortskämd annars med att han är supertight! Platsen var jag dock lite nervös över då jag ganska sent kom på att jag som förare ska stå med ryggen vänd mot honom vilket han inte alls är van vid, den biten gick dock alldeles utmärkt vilket var otroligt skönt ❤ Södertälje BK ska ha eloge för ett väl genomfört test!

Kort filmsnutt från lydnaden:

IMG_3828

Måste även berätta att jag är tillbaka i sadeln, jag har fått möjligheten att rida lipizzanerhingsten Favory XXVIII-27 vilket känns helt otroligt! Det vart en provtur i tisdags och utöver lyckan att äntligen sitta på hästryggen igen så känns det alltid lite extra fint när hästen dessutom är välskolad. Jag hade ont precis överallt dagen efter och det är häftigt att inse hur mycket fysisk styrka, stabilitet och uthållighet du behöver för att rida en häst, som en vän till mig sa; “Det är som att springa och styrketräna samtidigt”, verkligen mitt i prick! Pinsamt dålig bålmuskulatur på mig och flåset går också att förbättra, men det kommer. Längre fram kanske jag till och med vågar lägga upp en filmsnutt 😉 .

IMG_3797

Tillbaka till hundarna så är inte tävlingssäsongen slut ännu. Den 5:e augusti ska vi försöka ta oss igenom lydnadsklass 1 igen i Åmål, och Ian ställs på nytt i Eskilstuna den 20:e augusti, därefter ska jag försöka få till ett till öppenklass prov till honom. Nästa vecka är det tillbaka till jobbet.

Stay tuned!

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s