Viltspårprov

iancertÄntligen kom jag och Ian ut på prov, jag tog ledig under dagen för att köra ner till Katrineholm och för att gå ett öppet viltspårprov för en domare där. Ärligt talat kändes det nästan onödigt eftersom att våra senaste träningsspår har gått skitdåligt! Ian har knappt verkat intresserad, irrat runt och bara ställt sig och glott på mig vid tillfällen vilket gjort mig helt förbryllad. Nåja, tiden var bokad så det var bara att packa ner alla hundar i bilen och köra. Det var varmt och torrt idag vilket inte gav några toppenförutsättningar heller, Ian är inte särskilt värmetålig, men jag tänkte att om det inte gick vägen så kanske vi kan få lite tips åtminstone.

Ian var superduktig! Han blev verkligen trött på slutet och blåbärsriset var så högt att han nästan försvann helt i det ibland, han fick verkligen kötta i terrängen! Jag har låtit Ian springa på löpband under hela vintern och i water treadmill nu under den varmare perioden hos ReDog i Tumba och jag tror verkligen att det är en av anledningarna till att han orkade ta sig igenom idag, bra kondis= ork att ge det där lilla extra i värmen. Han spårade lite osäkert i början men pinnade på jättefint på slutet och blev superstolt när han fann sin klöv. Älskade lilla hund, han är en sådan liten guldklimp.

Nu jagar vi 2 förstapris till så att han kan få sin championattitel, och snart är det dags för utställning också. Hejja Ian!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s