På mållinjen igen och..Zendert är hemma!

Ah! Galet fullspäckad helg detta. Harri och jag gjorde ett 2.a försök på lydnadsklass 1 i Norsborg men snuddade dessvärre på mållinjen igen med 2 poäng från förstapris, en sur känsla men denna gången var det välförtjänt då ingenting kändes som att det stämde idag.

Harri ljudade genom hela programmet och var sådär ofokuserad och splittrad som han varit förut vilket gjorde mig stressad. Jag var även stressad innan eftersom att jag känt att jag inte haft honom “med” mig. Harri tjuvstartade dessutom på hoppet och inkallningen denna gången, det var jag inte särskilt nöjd med!  Jag tar dock med mig det positiva i att det fortfarande inte finns något tekniskt att klaga på, det var fler som kom fram till oss efteråt och frågade varför domaren drog så många poäng då publiken fick stå en bit bort och därför inte hade hört att han ljudade då de tyckte att det såg så bra ut!

Vad jag tar med mig är dock förberedelserna innan och där jag fått lära mig den hårda vägen-boll funkar inte. Harri blir på tok för belöningsfixerad, tappar all fokus och ljuden kommer som ett brev på posten med tillhörande nosande i ficka/skutt fram och tillbaka mellan momenten för att få bollen.  Med det sagt kommer vi att köra på uppvärmingen som vi gjort förut, dvs med kamptrasa där han verkligen får ösa ur sig men samtidigt får en helt annan attityd och där han tar saker och ting mer på allvar, man ska lyssna på Frida 😉 ,  men men..då har vi lärt oss det! Är väldigt nöjd med platsliggningen, han var lite orolig men låg snällt kvar. Duktig! På det igen!

I torsdags hände något stort, jag fick äntligen upp min häst till Nådhammar där han ska gå på lösdrift tiden innan han ska ridas in. Lyckan var och är fortfarande helt obeskrivlig. Allt har dock inte varit frid och fröjd då det vart ganska dramatiskt när Zendert släpptes in i hagen bland de andra unghingstarna. Nog för att jag vet om att hingstar kan vara tuffa mot varandra, men Zendert åkte tyvärr på en del stryk vilket var ganska hjärtskärande att se. Han blev jagad och påtvingad ett ganska hårt “bus” av flera stycken, det var så pass stökigt ett tag att vi inte kunde gå in och bryta och ta ut honom igen, usch vad svårt det var att se! När allt väl lugnat sig fick vi dock in honom i boxen igen så att han skulle få återhämta sig och vätska upp sig ordentligt då det dessutom var väldigt varmt ute, han var tack och lov inte skadad utan kändes fin men lite svettig efter allt drama. Efter ett nytt försök gick det bättre även om klimatet var ganska hårt i hagen. Zendert är dessutom en ovanligt snäll häst som är van vid att gå med vuxna lite lugnare individer, det blev lite chockartat för honom.

Dagen efter ihopsläppet kunde vi verkligen pusta ut. Hilbert, en gammal fullblodsfabror som går med hingstarna hade tagit Zendert ordentligt under sina vingar och stod tätt tätt och betade med honom och gav honom lite vänliga kli på halsen, det värmde verkligen att stå och se dem och få se hur fina hästar kan vara mot varandra. De andra unghingstarna fick sig en rejäl dänga om de kom nära Zendert med dåliga avsikter, Hilbert stod upp för honom till varje pris ❤ . Vi bestämde tillsammans med stallägaren att det vore bättre att flytta Zendert till en hage längre bort där han ska få gå med Hilbert och 2 andra hästar en tid för att få bonda ordentligt med några få hästar, vi flyttade dem i lördags vilket gick jättebra och Zendert går nu tillsammans med en annan 1-åring, Hilbert som är 22 och Rogge (Rouge) som är en 5-årig valack. Allt frid och fröjd och hagen är helt underbar, Zendert verkar trivas utmärkt och håller sig väl ingnodd med jord som han rullat sig i..han är inte så svart just nu om man säger så 😉 .

zenni2

Under dessa få dagar jag har lärt känna min häst kan jag bara säga att lyckan är total. Vilken underbar individ han är! Jag har aldrig stött på maken till vänligare häst och han har tytt sig till mig väldigt snabbt vilket jag inte alls hade räknat med. Fina Zendert, vilket liv vi har framför oss!!!

zenni1hagen

 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s