Tävlingsdebut! (Film)

Idag tävlingsdebuterade jag med Harri, något som kändes som en omöjlighet för ett år sedan då vi hade sådana enorma problem med vårt samarbete och vår kommunikation. Mitt mål med denna tävling var dels att känna efter hur han beter sig på tävling, samt att se om han vid oro ljudar som han gärna gör. Planen var att om han byggde på sig negativa känslor och beteenden så skulle jag bryta och gå av planen. Istället har jag en hund på plan med en alldeles fantatisk attityd och med jättefina moment, han höll ihop så otroligt bra och var så himla trevlig hela programmet igenom, jag är stolt som en tupp!

Tyvärr sabbade jag förstapriset då jag fick dk för min arm som man enligt domaren inte ska hålla utanför hundens huvud? Detta tog flera poäng. Jag är dock lite förbryllad över detta, hur gör ni andra med stora hundar? Jag gjorde även på detta sätt med Grima när vi tävlade och har aldrig fått nerdrag för det. Hur ska det egentligen gå till? Vi hade även en del små skönhetsmissar här och där som jag dock tycker är obetydliga. Jag med flera tyckte bedömningen var väldigt hård idag och på denna nivån, men så är det att tävla så det är bara att bita ihop och ta erfarenheten med sig! Här kommer en film från dagen:

Protokollet:

Foto 2016-05-22 21 32 19

Nästa tävling är den 4:e juni på NKK.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s