Kvällsträning på BBK

Tror det  var premiär för i år att träna på BBK, känns som en evighet sedan. Som vanligt var vi ensamma på klubben (synd! Känns som att det står tomt ofta) så vi hade alla planer för oss själva. Idag ville jag mest komma ut och känna på främst Harri men även Ian i en miljö vi inte besökt på länge och som trots allt ändå är vår hemmaklubb. Killarna var svinduktiga idag och jag är så stolt över vad mycket som har hänt på sistone. Som vanligt tänker jag inte bara visa upp perfekta grejjer utan det som blev filmat är ganska grovt nerklippt och där några missar fått plats också.

Harri och jag tränade mest på känslan på plan med vår nya strategi som är lite mer “packa ihop och våga trycka på gasen”. Det kändes otroligt bra och jag anammade väldigt mycket av vad vi lärt oss på senaste Fridaträningen, det funkar verkligen bra på Harri som jag med handen på hjärtat låtit komma ifrån med mycket dumheter för att jag någonstans inbillat mig att han är en mjukis innerst inne eller något, det är han i n t e (!) och har således fått höra att det är dags att bete sig vuxet nu vilket han köper allt mer. Mest är det vardagssaker men lydnaden bär frukt av det och jag har på vissa områden applicerat lite vattenkamning där också. Hur som, han var riktigt duktig och vår relation växer bara mer och mer, han är en riktigt häftig hund att hålla på med och jag avgudar honom verkligen fast han går mig på nerverna oftare än vad som är nyttigt.

Idag var jag mest nöjd med fria följet. IPO-svängarna sitter fint nu, men “tävlingslydnads-svängarna” har jag insett att han inte alls kan särskilt bra utan det blir att han faller ut och inte alls vet vad vi gör i moment som helt om halt…hm! Nåja, då vet man det. Bara att träna vidare på. Vi körde även lite ingångar med apporten och det gick okey, han hamnar långt ifrån och jag kan inte riktigt köra långa sträckor och snabba belöningar ännu då tårna som varit skadade  inte ska överansträngas så “pang på”, det kommer, jag är inte orolig på något sätt utan det är en skönhetspetitess. Vi körde även lite bus, passivitetspauser och skall då sistnämnda funkar jättebra att få honom att ladda ur med vilket gör honom mer fokuserad på lydnaden sedan. Filmklipp från kvällen (Harri är helt tyst (!) , det är Grima som frustrationsljudar från bilen.. ):

Ian fick träna på apportering idag. Han ÄR jätteduktig men har problem med att han hamnar på tok för långt bak i ingången, vi tränar väldigt mycket på detta just nu. Det kan ta lite tid att lära Ian ett moment “perfekt”, men när det väl sitter så sitter det. Bara att nöta alltså.

Vi körde även igenom läggande under gång som varit vår eviga akilleshäl. Detta har fått genomslag de senaste träningarna då jag även här provade att sluta böna och be och faktiskt sa till honom med handen att han ska lägga sig genom att ge ett litet tryck. Några upprepningar och poletten trillade ner..! Summa summarum är att det är ganska uppenbart att jag daddar för mycket med mina hundar 😉 Jag är hur som helst lyrisk över resultatet vilket kan  verka löjligt men det här momentet med just Ian har verkligen satt griller i mitt huvud. Lena har hjälpt oss mycket, jag har dock kryddat till de råd jag fått med att vara lite mer krävande. Här kommer filmen på Ian och även här är Grima med och sjunger lite i bakgrunden:

Grima fick leka skydd och bita i bitkudden . Bita kan hon den gamla haggan, men loss och att göra anskällning innan bett anser hon numera är mycket onödigt och gör det mesta för att slippa, är man 11 år så kan jag väl tycka att det är okej 😉 Förut ville jag bara gråta när hon vägrade lyssna i skyddet, numera kan jag tycka att hon är lite söt ändå ❤ Är man så här pigg vid 11 års ålder får man faktiskt göra som man vill!

Nästa träning blir det mer struktur på. Har anmält Harri och mig till en träningstävling den 11:e, ser fram emot det! Sist men inte minst, såg nu att mitt ansikte äntligen dykt upp på ReDogs-sida över rehab-personal. Blir så jävla stolt över mig själv och jag är SÅ glad över att vara en del av en av nordens främsta kliniker inom rehabilitering och friskvård av smådjur och framförallt hund. SÅ grym känsla! In och kika 🙂

http://wp333.webbplats.se/index.php?option=com_content&view=article&id=29&Itemid=132

 

 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s