Spårhelg i JKPG

Då var man hemma igen efter en helg i hundens tecken (nu igen). Jag och Rebecca tog oss till Jönköping för att bli klokare på spårarbete, och vem bättre att be om råd än Mathias?

Harri fick totalt 3 spår under helgen, 2 på lördagen och ett på söndagen där vi gick från klarhet till klarhet. Inget av spåren var suveräna, men man kan iallafall lugnt säga att vi “levlade upp” för varje spår vi tog! Det blev tydligt att det är motvindssträckor vi behöver träna på, och kanske vinklar i synnerhet. Harri har alltid varit lite nonchalant med vinklarna och det är dags att verkligen få igenom detta om det ska bli riktigt bra och snyggt, bakläxa på detta! Problemet är dels att han inte är riktigt fokuserad, det finns fortfarande tendenser till för mycket muskler och då och då försöker han fortfarande att forcera sig framåt, med det missas “detaljerna” så vi fick mycket hjälp med att få till bra korrigeringar (i brist på bättre ord) och framförallt stöd i att få honom att inse att dessa detaljer är  viktiga. Denna herren kan vara ganska tjockskallig när HAN väl har bestämt sig för hur han “tycker” att han ska spåra (hade säkert blivit en jättebra bruksspårare, hehe) och det gäller verkligen att jag är med nu och tajmar rätt och lägger värde i vinkelarbetet så att herrn slår på huvudet.

Det roligaste denna gång var ändå att se Argas utveckling och hur sinnesjukt högt hon ligger på för sin ringa ålder, hatten av till Rebecca! 🙂  Vi hade för övrigt en väldigt mysig vistelse på Villa Björkhaga också, en öl efter en dag i spåren är inte helt fel 😀 Vädret var oerhört växlande, men mycket vind blandat med sol och idag en rejäl hagelstorm som hundarna tuffade sig igenom. Mycket trött, mycket inspirerad och ivrig att få åka ut på fälten och utmana Harri nu. Detta ska bli så jävla bra!

sparamathias


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s