Lydnad för Lena och massor med bilder+film!

Ännu en helg hos Lena i Karlskoga är över, jag åkte ifrån med blandade känslor denna gången. Positivt får Ian stå för till största del, han är så otroligt enkel och rolig att träna. Vi körde igenom hela lydnadsklass 2, dock med belöningar mellan för att “kolla av” honom och känslan är toppen, det enda som “fattas” är detaljslip då det faller ur lite när man inte kör var sak för sig och mer säkerhet i läggande under gång och rutan. Vi ska göra mycket “lyssna” övningar då det inte är Ians starka sida, kan han ett moment sköter han gärna starter och så själv, och så tycker han att han är jätteduktig 😀   Här kommer en liten video med både bloopers och bra grejjer:

Vidare är det Harri som är en stjärna i skyddet (av det lilla vi kört) och för det mesta i spåret, delar där han får leva ut sina drifter till max. Lydnaden….en ständig kamp att hålla honom “in the box” och ibland vill jag ärligt talat bara lägga mig och gråta. När det går bra går det jättebra, när det går dåligt så går det åt helvete. Trösten ligger i att nu har jag med hjälp av Fridaträningen vi varit på och med tummen upp från Lena hittat ett läge där han får gå i viss drift på kampbelöning= han ligger ganska högt, men inte så högt att det slår över och vi kör en form av omvänt lockande på kampleksak. Han ser ut som en haj i ögonen när han går på detta sätt, men han måste packa ihop sig  och slå på hjärnan ordentligt åtminstone. Helgens summering var: Nu lämnar vi godisbelöning bakom oss i moment som han kan och inte har en inlärningsdel i och ställer in en större kravfas. Jag har varit väldigt kluven i den biten för att han HAR varit så känslig och lite ängslig av dåvarande shejping som vi körde mycket som valp (och som inte alls fungerade), men det är bara att inse att han är betydligt mer mogen nu och faktiskt behöver lite ordning och reda. Jag tar också med mig att bli extremt tydlig mot honom…så får vi se vad vi kan komma fram till. Video från dagen då det gick bra, det andra orkar jag knappt titta på. Just nu behöver jag bara pepp för att påminnas om att vi kan.

Rebecca tog SÅ fina kort på Harri och Ian, mina killar ❤ ❤ ❤

DSC_0899DSC_0892DSC_0891DSC_0880 (1)DSC_0877DSC_0869DSC_0865DSC_0863DSC_0859DSC_0829DSC_0825DSC_0687


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s