Fridaträning och spår

Första träningen för Frida Wallén igår. Man blir alltid (och kanske orättvist nog)  väldigt förväntansfull när man hör gott om en tränare man inte har gått för förut, det sitter liksom i bakhuvudet vare sig man vill eller inte. I detta fall är det svårt att beskriva hur överväldigad jag blev av första passet. För första gången känner jag att jag verkligen når rakt in i min hund, en obeskrivlig känsla! Vi satte hela passet åt att träna på allt annat än moment, istället jobbade vi med många olika stabiliserings och koncentrationsövningar för att vi ska hitta tillbaka till känslan och för att jag ska lära mig att “styra ratten” bättre.

Harri har alltid varit en väldigt lättlärd hund som snappar upp signaler väldigt fort, tekniskt sett har vi fina utföranden på saker och ting..men vad hjälper det när problemet ligger i känslan? Med handen på hjärtat är han en svår hund på grund av att han är snabb och har mycket resurser, men det var oerhört skönt att träningen vi gjorde tillsammans med Frida igår “slöt bubblan” och han med full koncentration lyssnade på mig utan att ta in alla andra intryck som var runtom också. Man kan lugnt säga att det blir fler träningar för Frida, kan knappt bärga mig 🙂

Idag har vi spårat, det blev ett cirka 6-700 steg långt spår med 6 vinklar, strax över en timmes liggtid. Han är fortfarande väldigt het men ser man till hur det såg ut förra året är trycket i kopplet ändå hanterbart. Efter 3:e vinkeln blev han mycket mer ödmjuk och spårade fint, men lite högt för min smak. Egentligen hade vi behövt spåra 2-3 dagar för att verkligen få till bra träning, men det får bli ljusare kvällar till det först.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s