Mycket på gång.

Försöker att inte gräva ner mig för mycket i att Harri är skadad just nu utan gör verkligen allt jag kan för  att passa på att göra vad vi faktiskt kan göra istället. Jag åkte till vår tränare Lena i helgen för att köra igenom Ian  och Harri fick följa med medan Grima var hemma hos Tomas.

Ian och jag har haft ett par moment som verkligen inte fungerat bra och som jag inte kunnat lösa själv, dags att få ett par klokare ögon att kika på oss alltså, och som alltid ser Lena direkt vad problemet är så att vi kan lösa det på momangen 🙂

Vår största akilleshäl har varit en så “enkel” sak som läggande under gång. Ibland går det, oftast inte..Vi kom fram till att Ian generellt sett har ganska dålig ordförståelse då han tittar mycket på mig för att ta reda på “vad jag vill”, gör jag då något han anser är annorlunda blir han osäker och resultatet varierar därefter. Läggandet har varit ett typexempel på detta då han utför momentet utmärkt i grundutförandet (typ att jag backar och har honom framför mig och kommenderar) , medan han blir helt lost när vi ska göra ett läggande under gång från fritt följ. Läxan blir alltså att träna mycket ordförståelse och checka av så att kommandot funkar i alla situationer och hur jag än för mig.

Han behöver även “öppna” huvudet mer då han lätt låser sig i moment, vi skulle länka delar av ett 2:a program och det blev tydligt att han har svårt att släppa momentet han är i för stunden för att övergå till nästa. Nu kommer en träningstid där jag ska förbereda honom bättre mellan momenten och lära honom att släppa blicken från mig och “scanna” omgivningen efter rutan/hindret etc för att förbereda sig på vad vi ska göra härnäst.

I övrigt gick han jättefint, han har så härlig inställning och attityd till allt. Bästa Ian! Det känns som att såå många grejjer kommer att lossna efter detta och att vi kan köra igång “på riktigt” igen. 🙂

Harri fick trots sin skada vara med på ett litet hörn, vi körde igenom lite basics i fritt följ för att hitta känslan igen som vi tappat lite, påmindes om att vi ändå verkligen hittat varandra sedan vi började träna hos Lena och även om han bara fick typ 15 min/dag räckte det för att få tillbaka den härliga känslan.

Har massor med planer nu framöver vilket känns otroligt inspirerande!

16:e mars har vi en 1 h lydnadsträning hos Frida Wallén (Harri). Kommer fortfarande inte köra all in med fartmoment då jag inte tror tåskadan kommer att vara läkt.

23:e mars är det föreläsning för Eva Bodfält

2-3 april är det lydnadshelg hos Lena igen.

22:a maj Lydnadstävling klass 1 för Harri

4:e juni Lydnadsklass 1 för Harri

14:e juni Lydnadstävling klass 2 för Ian

28:e juli BH-prov Harri

Jag har även pratat med Ians trimmare Cindy om att vi ska börja trimma inför utställning igen vilket känns jättekul. Jag vill gärna prova att ställa honom några gånger igen innan han blir gammal, men en sak i taget. Känns kul att vara på G igen och förhoppningsvis kommer inget i vägen nu som sätter stopp för planerna.

Stay tuned!
dsc_7611_zps5a1104d7


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s