Röntgen och Ultraljud

Harri har som bekant haft problem med höger bak ett tag, ett otränat öga ser det nog inte men jag började misstänka något när han ville sätta höger bak något framför vänster fram, så kallat “spåra” när han sprang på löpbandet. Vid lite kläm och känn har han markerat och jag har behandlat därefter för att se om det varit något tillfälligt, det blev dock inte bättre och min kollega Eva som också fick känna på honom tyckte inte heller att det kändes okej. Igår åkte vi till ReDog i Västerås för röntgen och ultraljud av tassen. Med misstanke om svullna senor och en rädsla för att det skulle vara något värre (så som någon lös benbit, fraktur eller liknande) kändes det trots allt ganska bra att få bekräftat att det var senorna i tå 3 och 4 (yttetårna) höger bak som hade en rejäl svullnad.

Detta har alltså inte orsakat n å g o n form av hälta, han har inte slickat/pipit eller på något sätt markerat att han har ont, vilket är mycket vanligt hos hundar och något alla borde tänka på. En hund som har ont gör allt för att inte visa sin smärta om den kan försöka dölja den, något varje hundägare bör tänka på. Smärta är inte nödvändigtvis =pipa/skrika, halta eller liknande. Han kändes fin i övrigt utöver lite ömhet i ljumske och höger vad. För övrigt har han blivit en så stor kille, vågen visade 36 kilo!

Tåseneskador är mycket vanliga och kanske särskilt på livligare hundar, skadan är ofta hanterbar men (!) kräver en lång rehabilitering då senor är ganska svårläkta.  Nu väntar många veckor av metacam, skor på tassarna bak, laserbehandlingar, vibb-behandlingar och vattentrask samt koppelpromenader vilket känns otroligt svårt med en hund som Harri som inte tar lätt på vila. Vi kommer att göra lugnare aktiviteter så som spåra, lugna lydnadsmoment  så som fritt följ på raka spår, vittring utan att hämta in etc.

Gahh! Gäller att försöka hålla huvudet kallt och hålla sig positiv nu. Man blir minst sagt kreativ med den här hunden, känns som att man får räkna med en skada per år, försäkringsbolaget börjar väl undra. Jag avslutar inlägget med ett tack.

Tack IF.

#tackif

 

.6f1977a1-cae6-47e2-b317-fecde62d41bd_zpsn29ovtmm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s