Det är passen som blir av som räknas.

Säger citatgillaren.  Harri är som bekant skadad och får inte göra långa skick/fartiga moment etc vilket börjar märkas..men (!), vi kan gå en jäkla massa linförighet/fritt följ, göra korta konskick, fjärren, lämnade av apport, vittring osv. En av mina större svagheter som hundförare är att jag ibland vill ha allt “ordnat och perfekt”, att alla förutsättningar ska finnas för att jag ska få till träningspassen, men jag försöker verkligen byta strategi här. Inte för att jag tycker att man ska träna kvantitativt (eller varför inte, det måste inte vara dåligt), men att få till fler korta och fler träningspass än långa och utmärkt planerade känns som ett betydligt viktigare steg just nu. Vi behöver få upp lägstanivån lite och köra igenom momenten och helt enkelt bara få det gjort.

Ian tränar fortfarande mycket på fjärren, det kommer behöva läggas ner mycker tid på den om det ska bli riktigt bra, fria följet är klanderfritt..vi har f o r t f a r a n d e inte fått till ett bra läggande under gång (HUR kan det vara så svårt?????)..vi behöver definitivt få hjälp där.

För övrigt har jag funderat väldigt mycket fram och tillbaka på den nya lydnadsreglerna, jag har inget emot att många moment byts ut, det kan snarare vara uppfriskande. Jag är dock som många andra väldigt kluven till gruppmomenten, jag har både stor och liten hund och tycker att det är för stor risk att låta hundarna kallas in från plats och att de ska ligga så pass nära varandra…usch, bävar lite för detta faktiskt. Där tycker jag att IPO-lydnaden är föredömliga. Hundar körs parvis och en ligger plats medan den andra kör sitt lydnadsprogram brevid en liten bit ifrån. Under sista framåtsändandet plockar den andra föraren upp sin hund från platsen innan detta moment börjar just för att risken att den hunden som går i framåtsändande blir påflugen då den far iväg är överhängande. Det är så himla instinktivt och särskilt för många av de raser vi använder oss av för hundsport just nu som har stor jakt i sig.

Jaja, i värsta fall är det bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. På tisdag ska Harri in på röntgen och ultraljud för att se vad han har gjort på höger bak som orsakar smärta. Håll tummarna att det inte är något allvarligt!

hallen_zpspjkdmdda


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s