Stackars Harri.

Skadad..igen! Denna gången böjsenor/tår bak. Det är väl inte så farligt?..tänker nog många, hur mycket problem kan en liten tå ställa till med egentligen? Trist nog-en hel jävla del för att vara ordagrann. Tåskador är omåttligt populära på hund och svåra att upptäcka om man inte vet vart man ska leta, de flesta tåskador vi tar emot på kliniken har från början varit diagnosticerade som “ont i ryggen”, alltså inte halt eller “vill inte stå på foten”, inte sällan har hunden då gått med det en tid och man har bara märkt att något inte är 100% med hunden.

Att söka hjälp för att hunden har ont i ryggen är inte fel då detta ofta är en sekundär symptom på problemet. Ont i i tå/tår-spänner sig bak-ont i rygg och inte sällan kring höftböjarna (framförallt om hunden har ont bakifrån). Andra problem som kan förekomma är naturligtvis muskelinflammationer och liknande i övriga kroppsdelar beroende på hur hunden har avlastat sig. Hur får de dessa skador? Ja, precis hur som helst egentligen. Hunden rivstartar, hunden tvärstannar, hunden trampar snett, hunden överanstränger och får en sträckning i senan på en agilityträning osv osv. Det är kort och koncist väldigt olika, den gemensamma nämnaren är att man sällan märker det vid tillfället då det sker.

Nu var det alltså Harris tur att bli skadad igen, han som äntligen började få tillbaka sin kondition från senaste skadan (muskelsträckning), det är så surt! Vi har dock varit i full sjå med rehab de senaste veckorna vilket har gett snabbare resultat än jag vågat hoppas på, vi får dock se om det blir en kurs för Towa eller inte då Harri helst inte ska göra långa skick och vi ville fokusera på apporteringen. Nåja, idag har jag varit och köpt vittringspinnar så att vi kan klura på det när det inte vattentraskas eller lasras, självklart ska även Ian få börja med detta moment!

Just nu är det mest något som känns som en evig längtan att verkligen få komma igång och köra “all in”, vi vill träna skydd, ta långa promenader i skogen och vara obegränsade i vilka moment vi kan träna lydnadsmässigt!  Det känns extra tungt när hundarna och hundträningen är den största ljuspunkten i min vardag just nu, det som gör att jag orkar lite lite till. Nåja, tålamod gäller och det är bara att genomlida detta tillsammans med min hund.

Förresten, en sak jag “lovade” (ta det med en nypa salt) mig själv för det nya året är att försöka att inte vara så hård mot mig själv och våga ta små steg, våga gå ut och tävla bara för att tävla och släppa prestationsångesten. Jag får småpanik när saker blir fel, ändå är jag så bra på att intala andra att man får göra fel. Alla får göra fel utom jag! Nå, nu är det förhoppningsvis slut på det.

Over and out för denna gången.

beginnermaster_zpspanlpegb


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s