Lydnadshelg

2 dagar med 4 lydnadsgalna ekipage är till ända! Harri och jag har tillsammans med Rebecca och Arga, Michelle med Kellie och Emma med Kozz haft en lydnadshelg med Lena Löfroth.

Harri och jag har ju en ganska lång bakgrund av problem i lydnaden som utmynnat i mycket ljudande. För att få bukt med detta fanstyg (rent ut sagt) bestämde jag mig efter en lydnadskurs för Lena som gick av stapeln i vintras för att verkligen strunta i allt det tekniska och att träna på “häftiga saker” och istället verkligen göra plats för jobb med känslan i lydnaden. Det har varit ganska långtråkigt, krävt mycket tålamod, jag har velat ge upp men dammat av mig och försökt igen och igen med att ta oss igenom de övningar Lena gett oss och sakta men säkert har det blivit bättre (med många återfall!) för att slutligen många månader senare bli bättre igen och med jämna resultat..en trend! jag har ju trots det ändå tvivlat lite på resultatet och vart vi ligger, därför är det alltid bra med en “checkup” vilket vi alltså gjorde i helgen. Det är nog inte förrän efter beröm och bekräftelse från Lena och ni andra som varit med från början som jag fattat hur långt vi kommit och vilken skillnad det är på oss nu. Vad fint det är att ha fått höra det, tack!
Jag känner mig riktigt glad och stolt nu, även om vi självklart har mycket kvar att träna på. Vi har levlat upp 🙂

Vi fick självklart även med en massa nyttigt med oss som alltid när man tränar lydnad ihop. Harri har gjort en massa bra övningar som involverar mycket “på och av”, något vi kommer att fokusera på framöver. Det stod klart att övningarna var jobbiga (och roliga!) för Harran och det gjorde matte extra nöjd att se hur väl han tog sig igenom dem ändå. Vi tränade bland annat på att göra låånga inkallningar för att pumpa upp fart och drift, för att sedan direkt gå ner i ett mer slutet och lugnt/harmoniskt fritt följ, eller en övning med mycket kedja; Hopp över hinder-fritt följ med läggande-lång inkallning-ner i ro i fritt följ..osv. Harri var så superduktig!

Helgens topp var dock under en övning med långa skick på target, Harri som inte haft leksaksbelöning på säkert 7 månader var i vanlig ordning beredd att få en smarrig godis (vilket han älskar) ..men så kom en boll istället=LYCKA! Det känns så kul att kunna återinföra detta nu eftersom att vi nu VET vilken känsla vi ska ha och vill åt.
Ahh! Är SÅ glad nu, sugen på att jobba vidare 🙂

Här kommer lite bilder från helgen, fotograf är Emma Björklund!

Fritt följ

Harri tränar target

Min fina pojk ❤

Haha ❤

Vad ska vi göra nu?

Arga kan också target!

Så fint!

Alla vovvar, från vänster Michelle med Kellie, Emma med Kozz, Harri och Rebecca med Arga.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s