Spårkurs och ReDog

Hej på er vänner!

Som med allt annat jag gör faller saker bort i perioder för att sedan tas upp igen, som det här med att blogga till exempel. Nu har det dock börjat bli snurr på träning och fysioterapi igen så jag tänkte väl att det kunde vara kul att dela med sig.

Först och främst kan jag meddela att ni numera hittar mig på ReDog i Tumba några timmar i veckan, det kommer alltså antingen bli mig eller Eva som ni träffar om ni behöver hjälp med hund eller katt 🙂

I helgen fixade jag upp svenska VM deltagaren i IPO-FH Mathias Samuelsson att hålla kurs för mig och andra spårsugna i Västerås (jättetack till Towa och Fredrik för att ni fixade markerna!) . Jag åkte dit med förhoppning att få hjälp med både Harri och Grima, men med störst fokus på Harri då det är där jag upplevt störst problem. Spårförmågan har det aldrig varit problem med, tvärtom är han oerhört intensiv i spåret och har alltid gått med låg och fin nos, problemet har varit muskler helt enkel, jag har fått ligga ankare i linan, min annars väldigt matglada hund har knappt tagit näring och spåren har slutat med en matte som är helt slut. Grima spårar fint, men har behövt bli bättre på vinkelarbete och så har jag velat ha henne lite mer noga. Vad ska man säga! Mathias kör raka puckar och hittade direkt konkreta lösningar för mig att jobba med på mina hundar, jag har lärt mig så oerhört mycket under dessa dagar och kan knappt bärga mig till att börja träna på allt vi tagit med oss tillbaka. Det har dessutom varit otroligt nyttigt att följa med på alla andra förare och hundars spår som åhörare och även där kunnat få med sig otroligt mycket i rent teoretiskt tänk, det har varit särskilt roligt då nivåerna har varit blandade, allt från elithund till valpspår. Jag fick dessutom chansen att träffa Harris halvbror, en kul bonus!

Alla var otroligt nöjda med kursen och det blir helt klart en uppföljning på detta närmre hösten,däremellan går vi lydnadskurs hos Lena Löfroth igen, mycket att se fram emot i hundträningen i år! 🙂

Fantastiska marker , tackar för det!

Planerar spåren för Grima och Harri

Harri spårar


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s