Låt det ta tid

Nu är våren här och kvällarna och dagarna sådär härligt ljusa, perfekt för  hundträning. Under påskledigheten har jag tagit mig extra tid att träna hundarna vilket har känts som ett officiellt avstamp för att “nu kör vi 2015”, eftersom att vi inte har mycket tillgång till inomhuslokaler (nåja, vi har ju varit iväg på kurser, men ändå).

Då jag inte har bil har det blivit sådär med spårandet, det gick ju dock bra sist vi var hos Nicole även om det fortfarande var mycket muskler och lite stress inblandat. Nu bestämde jag mig helt sonika för att ta tag i det och bara utnyttja miljöerna jag har häromkring, i detta fall skogen! Vi har odlad skog längre bort vilket gör att markerna inte är så kuperade vilket är bra om man inte vill att de ska lyfta nosen för mycket. Sagt och gjort, det blev två rakspår á totalt kanske 300 steg och slutapport, liggtid…45 min-ish  på det äldsta? Spåret gick så bra, vad glad man blir när saker och ting lossnar, sådant man har kämpat som ett djur med för att få ordning på. Så här ser spåret ut i dagsläget alltså (!) , jag kunde till och med filma för att jag inte behövde hänga som ett ankare i linan 🙂 Duktiga Harri! (se länk nedan)

Det leder mig vidare till det här med träning, något jag själv ofta måste påminna mig om, en liten reminder då  och då, nämligen:


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s