Praktik och besiktning

Ännu ett praktiktillfälle är avklarat på ReDog, som vanligt otroligt lärorikt och intressant! Eftersom att Stefan Rosén var på sitt månatliga besök på Tumbakliniken hade jag passat på att boka en tid för besiktning av Ian. Bakgrunden till det är väl egentligen ingen särskild förutom att han är 6 år nu och jag vill vara helt säker på att han är i fin form. Jag har själv varit lite fundersam över hur hans överrörlighet har påverkat honom och vill såklart vara säker på att jag gör det som är bäst för honom och att han ska få vara frisk och hel resten av sitt liv.
Stefan palperade Ian grundligt i samtliga leder/tår etc och fick en liten smärtbild i ytterläge på boglederna (vilket kommer av att leden ju blir lite överansträngd när den är överrörlig), annars verkade allt se fint ut vilket var jätteskönt, min fina lilla hund! ❤ Jag kommer i förebyggande syfte att ge honom glucosamin för att motverka eventuell artrosbildning i framtiden och även köra mer stabiliserande övningar så som medicinboll. Jag har ju en peanut från Fitpaws, men Ian ska nog få en så kallad "doughnut" då den ger honom lite större utmaning.

Harri-mannen fick testa på att springa på löpband för första gången vilket han verkade tycka var kul, det blir nog ett sådant klippkort till nästa vinter som vi kan använda när det är som isigast ute så att han kan få den motion han behöver.

Nytt vattentrask-kort till Grima är inhandlat också, och nu är det väl bara 1-2 månader kvar tills de kan simma ute också!

Med detta inlägg vill jag passa på att uppmuntra alla hundägare där ute till att göra regelbundna fyskoller av era hundar, oavsett om det är en tävlingshund eller en sällskapshund du har! Kom ihåg att hundar är experter på att dölja sin smärta och att det kan ha hunnit gå väldigt långt innan man märker av symptom. Vet du att din hund bär på något litet bekymmer långt i förväg är det dessutom en mindre kostnad att förebygga än att behandla när en skada väl har skett.

Till nästa gång 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s