Säsongstart

Ja förra helgen får nästan ses som den officiella säsongstarten av 2015 års kommande träningar och kanske förhoppningsvis tävlingar.
Jag var ju så nöjd med träningen för Lena Löfroth som jag åkte på tillsammans med Michelle i början på mars att jag kände att det vore fint med en uppföljning eftersom att fotgåendet ju har blivit ett långsiktigt projekt för att vi verkligen ska få en mental balans i det. Jag tänker då att det kommer att behövas månatliga uppföljningar för Lena om jag verkligen vill att det ska bli ordning på det, så helgen spenderades alltså delvis i Karlskoga tillsammans med Nicole och hennes bullterrier Vega för uppföljning av träningen, samt att lilla Vega också skulle få en liten lydnadsstund och hjälp med att bli lite mer på alerten i fria följet.

Träningen var ömsom vin och ömsom vatten, det var stora framsteg i hur han förde sig mellan momenten och vid transporter då han annars varit en riktig flamspelle, men det har vi alltså jobbat en del på nu. Han var generellt sett lite lugnare i fria följet tyckte Lena och mycket mer tyst, vi fick dock ett par riktiga “utbrott” vilket verkar bero på någon slags signal jag gör kroppsligen vilket utlöser en frustration. Harri tycker om och blir mer balanserad av sansade beröm och tydliga direktiv med mycket uppmuntran och feedback och någonstans utlöser jag någon signal som han stör sig på när dessa utbrott kommer. Gah, det är frustrerande att inte riktigt själv kunna komma fram till vad det är (andra ser det, men jag känner inte av vad jag gör)..så vi kommer att behöva gå och nöta lite själva för att jag ska kunna komma fram till detta. Knepigt, men nyttigt såklart.

Vidare spårade vi på söndagen, någonting som Harri gjort ganska sporadiskt (kanske gått 10 spår tidigare) och som jag lade på hyllan ett tag då han i princip bara släpat iväg mig och lallat runt utan någon som helst koncentration. Sådär 8 månader senaste tänkte jag väl att det är dags att ge sig på det där igen, så jag och Nicole lommade iväg med varsin galen hund i vansinnesblåsten och lade våra spår. Harri fick 2 st raka 60-100 stegsspår med en liggtid på cirka 15 minuter och jag kan med handen på hjärtat säga att detta var nog första gången han verkligen spårade, och så bra! Mycket stolt och nöjd matte. Stora problemet är att han muskelspårar så det gäller att agera ankare bak i linan, planen framöver är att lägga längre spår och gärna ha honom pyttelite hungrig innan så att han förhoppningsvis coolar ner lite. Nu blir det massor med spårträning framöver med andra ord, det verkar äntligen som att svartis har landat lite 🙂

Att bero på allt detta börjar det verkligen bli dags för en ny träningsväst, jag känner mig helt handikappad utan “bakfickorna”, blir inte bra alls utan. Det blir en Hurtta Motivation väst, jag kommer att köpa min på Animail.se, så himla smidigt med leverans hem till dörren för en sådan som jag som inte gillar att gå i affärer. Vill även passa på att tipsa om ett galet bra godis som de säljer där för godisglada hundar. Titta efter “Agility snack”, mjuka, delbara och kladdfria bitar som är bra mycket nyttigare än tex Frolic eller en massa korv, mina hundar är helt galna i dem! De säljs i ganska stora förpackningar och är dessutom dryga. Ian brukar få dessa men även “mini bones” som är bättre anpassade till hans storlek, eller om man vill ha små godisar för många upprepningar. Bara det bästa till mina älsklingar, so long! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s