Upp och ner och upp igen

Det är väl det livet handlar om på ett sätt, och bara vetskapen om att det inte är meningen att det ska vara en motorväg rakt fram tycker jag gör allt så mycket mer hanterbart. Ibland behöver man reda ut saker själv, ibland bara tuffa på och ibland är det nödvändigt med en hjälpande hand. Jag tror att många människor är olyckliga för att de förväntar sig att saker och ting ska vara enkla, och att de som verkar lyckliga eller har nått någon slags framgång är det för att de har haft tur eller för att deras liv är enkelt. Det är klart att alla har olika förutsättningar, det säger jag inget om, men det som hjälper mig mest i motgång är att jag kan påminna mig själv om att jag har makten i mitt liv och att det är upp till mig att stånga hårdare om det jag vill ska ge med sig inte ger med sig. Man kan inte påverka allt, men man kan påverka sig själv och sin attityd till den grad att det kan förändra sin världsbild totalt. En grej jag själv tycker är en av mina svagheter är att jag har fruktansvärt dåligt tålamod, tack och lov kompenseras det lite av att jag är lösningsorienterad och kanske framförallt väldigt envis. Jag KAN inte lämna något bara sådär, jag kanske ger upp…för att en tid senare känna att jag måste ta upp det på nytt och försöka igen, och igen och igen tills jag har löst det. Det går inte alltid så fort, men det går 🙂

Nu handlar ju den här bloggen om hundar och som hundägare till tre aktiva individer så möts man av utmaningar hela tiden, stora som små! Harri är en utmaning i sig, en hund som är full av liv, är galet lättlärd och rolig att träna med. Egentligen ser jag inget stopp i honom, med rätt utbildning har han tillräckligt med resurser för att gå hur lång som helst, men så har vi ju en detalj som sätter lite käppar i hjulet, och det är ju hans ljudande och allmäna intensitet. Vi har fått en del hjälp av min återkommande tränare som har fungerat väldigt bra, men lydnad är ju en färskvara och vill man bli riktigt bra är ju tränarhjälp A och O och den biten har varit ganska frånvarande ett tag. Som tur är tjatade Michelle med mig på en lydnadskurs för Lena Löfroth nästa helg, otroligt kul och förhoppningsvis får vi med oss ytterligare bra verktyg för att få ihop helheten så att vi kanske kan tävla i sommar! Jag kommer be specifikt om att det inte blir så mycket momentträning, utan det jag vill ha hjälp med är just att få ihop hans tok och intensitet tillsammans med fokuset vi behöver-och hur vi ska bibehålla det! Utöver det ska det såklart bli superkul att se alla andra ekipage och hur de jobbar, pepp!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s