Unleash the beast!

..och så var det äntligen dags att våga släppa på bromsen. Nu har jag haft mitt lilla vrålåk i 17 månader och suttit och hängt i handbromsen från första dagen för att han ska få växa upp i lugn och ro och få “sätta rot” och bli mer färdig i kroppen. Allt är inte på plats naturligtvis, men han är friröntgad och han är mogen nog att faktiskt sättas igång och “byggas”. Jag har medvetet svalt min iver att börja fysa honom, träna för hårt, göra häftiga inhopp och på något sätt utmanat hans kropp på ett sätt som inte “naturligt” belastar, det har varit lek och spring i skogen och vanliga promenader i övrigt, en del kamp nära mig utan kast hit och dit och så mycket balansövningar. Jag är fortfarande mycket för att göra sådant som får honom att jobba kontrollerat, men det i övrigt känner jag att det är dags att “unleash the beast”..och det känns skitkul!

Ny grej inhandlad för att få hunden med en enda gångart (galopp) att kanske förhoppningsvis koncentrera sig, sakta ner, koordinera och höja ryggen.

På ingång:

..och så spargrisprojekt för den vårdagen jag vågar trycka på gasen på riktigt, längtar! 😀

Som jag längtat (och Harri också säkert)! Jag ska verkligen försöka att vara duktig och noggrant dokumentera påbyggnadsprojektet också. Det blir mätning av muskler (lår, överarmar, bild framifrån, bakifrån, sidan, ovanifrån) och så viktmätning för att dels veta utgångsläge men sedan även hur det artat sig längre fram…med andra ord. Stay tuned!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s