Kom ihåg

..att tänka positivt!

Ja, det är något jag verkligen måste börja med när det kommer till träningen (eller allt annat också kanske?). Jag är dessvärre en sådan person som aldrig riktigt är nöjd, jag är extremt självkritisk och när ett moment inte riktigt blir som jag har tänkt känner jag mig dålig och grubblar mycket över varför jag inte lyckas framföra mitt budskap som jag vill i den mån att hunden förstår. Jag fick dock en tankeställare idag en stund efter lydnadspasset som jag inte tyckte gick så bra just idag. Apporteringen var urusel, ja det var så jag tänkte först, att allt vi byggt upp bara “föll” bort under den lilla halvtimmes träning vi ägnade oss åt. Hur som! När jag såg tillbaka på passet insåg jag att det ju faktiskt inte alls hade gått dåligt, tvärtom hade det gått riktigt bra? För det första var han till största delen tyst under fria följet (!) och vi kunde gå flera steg med fin koncentration när vi tidigare har fått backa bandet utomhus där det finns mer störning och oftast endast kommit till kommandot “fot” innan Harri börjat tjuta, varpå jag bett honom lägga sig och “coola ner”. Denna konsekvens har alltså på endast 2-3 träningspass gått från att vi knappt kunnat ta ett steg fram till att kunna ta 5-6 stycken, jag borde med andra ord vara skitglad! :)Läggande, inkallning med sättande framför gick också alldeles utmärkt. Sist men inte minst såg apporteringen riktigt bra ut stundvis, det var när jag skulle in och peta det blev förvirrat, men vi avslutade lika bra. Vad håller jag på med? Nej, dags att skaffa en riktig träningsdagbok där moment för moment ska utvärderas så att jag kommer ihåg vilka framsteg vi gör. Puss på Harri ❤

//Idioten


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s