Snart i mål

Just nu händer det så mycket att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Jag kan väl tala om att jag bara har ett (!) enda kurstillfälle kvar innan jag är färdigutbildad certifierad fysioterapeut inom hund! Det känns helt galet, jag är redan lite stolt över mig själv och väldigt glad att jag tog tag i saken och gick denna utbildningen. Senaste kurssteget var i början av mars och för första gången under denna utbildnings historia fick vi elever lov att spendera hela kurssteget på Strömsholms veterinärklinik (numera Evidensia) där en dag spenderades på deras nya supermoderna rehab-anläggning. De två andra dagarna föreläste den fullkomligt briljanta Lennart Sjöström i ortopedi. Jag har bokstavligen suttit längst fram i föreläsningssalen med hakan i händerna och halvöppen mun, så oerhört intressant! Grima var med under dagarna och vi bodde på Strömsholms vandrarhem som bara låg 15 minuter promenad därifrån vilket var perfekt. På torsdagen hade alla kursdeltagare (även de veterinärer som bjudits in till föreläsningen) middag på en väldigt trevlig restaurang i närheten. Jag har verkligen haft det fantastiskt i tre dagar 🙂 och jag tror och hoppas att tentan gick som den skulle.

Nu till slutspurten då, jag är inbokad för praktik i mitten av April på Re-dog, uppsatsen ska in första April och trodde jag att det var mycket att plugga förut så kan jag säga att ortopedin bjuder på desto fler utmaningar, tur att det är kul.

Rast

Ett av många ämnen som vi gick igenom

I övrigt har det varit blygsamt med träning utöver det vanliga fysandet med medicinboll och stärkande övningar. Grima har varit dålig och har haft ont, det ska dock bli bättre nu då jag äntligen funnit en laserterapeut till henne, 5 minuter hemifrån! Känns fantastiskt skönt då jag alltid själv blir väldigt stressad och mår dåligt när jag känner att jag inte kan hjälpa henne. Ian mår bra, Harri-man har hunnit fylla hela 10 månader och har bokat in sin HD/AD röntgen på Re-dog i maj vilket jag redan är skitnervös över. Usch!

Han är för övrigt alldeles lagom stor, ligger just nu nyäten på 28 kilo och ca 62 cm i mankhöjd. Han är dessutom snygg, något jag inte kunde föreställa mig för två månader sedan när huvudet var ungefär en meter långt, hehe.

Sist men inte minst så kommer jag och hundarna att flytta då jag separerar, jag är i desperat behov av hundvakt/doggywalker så om någon har ett bra tips, tveka inte att höra av er.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s