Det.Är.Så.Svårt!

Och det är så kul! Ännu en privatträning för Lotta är avklarad. Dagens pass gav mer vatten än vin, men jag tycker att jag har blivit bättre på att acceptera att “det går som det går”. Jag är säkert inte ensam om att känna en viss press när jag ska “visa upp” vart vi ligger/vad vi har tränat på för en tränare, vilket egentligen är väldigt märkligt eftersom att man är där just för att få hjälp att utvecklas? Nåja. Det var ett ljudligt pass denna gången, men vi släppte igenom allt för att kunna ge status i vart vi ligger och helt enkelt fokusera på ofärdiga moment. Nästa gång kommer vi dock att hyra hallen en timme innan själva lektionen startar för att få tid att öva på att komma i rätt sinnesstämning. Idag fick vi med oss väldigt mycket om just detaljtänk, det är så s v år t att lära om och lära rätt och börja att anamma sådant som egentligen är så självklart men som jag aldrig har tänkt på. Jag älskar egentligen att plötsligt ha så mycket krav på mig som förare och att verkligen tvingas att tänka detaljer på moment redan från början, samtidigt som att det skapar huvudbry och att jag plötsligt känner mig som en total nybörjare, men det är utan tvekan ett sätt att träna lydnad på som passar mig väldigt bra. Följande kunde sägas om gårdagens pass:

1. Matte går ostrukturerat, öva på att torrgå och bestämma mig för hur min “koreografi” ska vara.
2. Fria följet börjar se riktigt fint ut!
3. Ingångarna är fortfarande lite osammanhängande men det är en förbättring från senast.
4. Vi behöver mer störningsträning.

Jag tror att jag ska fortsätta att vara mer noggrann med att planera varje pass också för att verkligen strukturera upp allting för att saker och ting inte ska tendera i flams. Jag behöver även tänka på hur jag belönar, jag behöver kort sagt tänka på väldigt mycket, särskilt med en så oerhört livlig hund som tyder minsta lilla signal jag gör. Jag behöver bli mer konsekvent i mitt agerande.

Inspirationen är på topp igen iallafall, dessa träningar behövs verkligen för att hålla humöret uppe under vinterhalvåret när motivationen tryter. Det är helt enkelt bara att köra på 🙂


2 thoughts on “Det.Är.Så.Svårt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s