Ingen mer lydnad

Nu är det bestämt! Det blir ingen mer seriös lydnadsträning för Grima mer. Vi kommer att satsa på spåret helt och hållet istället och bara träna lydnad för variation och stimulans. Just nu håller vi faktiskt på mycket med freestyle-övningar som dessutom är uppmjukande för hennes numera lite mer stela kropp. Hon älskar det! Det är så härligt att se hur något så “larvigt” som trickträning kan förändra attityden helt hos en hund och få den att vilja göra mer mer mer! Hon riktigt lyser upp och är helt nipprig numera när vi ska träna. Inte för att jag upplevt henne som negativt inställd till träning tidigare, hon har alltid blivit exhalterad och tossig när det vankats träning..det ÄR ju dock med handen på hjärtat så att i och med att man själv har sina prestationskrav på sig själv så överför man väl denna “seriositet” på hundarna. När jag ser detta resultat känner jag dock att jag kan lära mig något av det, att själv ändra attityden i träningen och försöka överföra mer av trickträningstänker till den “vanliga” lydnaden, som trots allt inte är annat än rena trick det med.

Beslutet känns skönt. Nu kan jag gå “all in” i spåret med henne och fokusera lydnadsbiten på Ian och framförallt Harri i år. Vi får ha en liten videouppvisning snart. Klipp kommer, jag har bara varit usel på att filma men har märkt att det faktiskt går att göra en del med laptopen.

Stay tuned!


One thought on “Ingen mer lydnad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s