Skola, balans, snö.

Det har varit två tuffa veckor hundmässigt känns det som, Harri har varit väldigt dålig i magen från och till och det har varit en del nätter som bestått av att torka skit. Nu verkar det dock äntligen som att det har stabiliserat sig och att immunförsvaret är tillbaka. Han är inte vacker nu! Alldeles för smal och gänglig men trots det full av energi precis som vanligt. Det har inte blivit mycket lydnad då jag inte kunnat godisbelöna vilket jag vill för att han ska hålla sig någorlunda med alla tassar i marken, de passen vi har kört hemma har dock varit toppen! Utöver det har vi mest tränat balans och koordination med balansövningar på medicinbollen-något jag verkligen kan rekommendera alla att göra, i synnerhet ni som har sporthund. Att låta hunden träna på en medicinboll skapar inte bara en väldigt god balans i hunden men ser också till att den får använda alla de små muskler som stabiliserar skelettet och som annars kan vara svåra att komma åt att träna när hunden rör sig fritt då de för att spara energi väljer att nyttja de stora muskelgrupperna. Bukmuskulaturen får dessutom jobba ordentligt på medicinbollen vilket ger ett fint stöd för ryggen. Det allra bästa med dessa övningar tycker jag dock är att man arbetar upp musklernas reaktivitet. Ju snabbare en muskel reagerar desto lägre blir risken för skada då impulserna svarar snabbare vid en eventuell felbelastning eller något annat som hade kunnat orsaka tex en vrickning. Mina hundar har en så kallad “peanut” från FitPaws, den har en större yta att stå på och det är i huvudsak för Grimas skull då hon har spondylos. Jag kommer inom kort att filma ett pass för att visa er hur denna typ av träning kan gå till! Utöver det blir det mycket “sitta fint” , klättra upp på stenar, balansera på stockar osv. Det blir snabbt resultat och det är fint att se hur trötta hundarna blir av bara ett kort pass på tio minuter åt gången.

För övrigt är det mycket plugg just nu. Dels för tentorna som ska göras men jag har även fullt upp med min slutuppsats som handlar om sporthunden och dess skador och vad man kan göra för att förebygga dem. Kan meddela att ett av exemplen har ni ovan, medicinbollen. 🙂

Det blir ingen Lottaträning på torsdag, dels har jag inte råd men Harri har varit så pass dålig i veckorna nu att det ändå inte känns som att vi har så mycket att “ta i”. Det får ta och bli nya tag snart! Känner att det är dags med nya bilder på älsklingarna snart också.

Det var allt för denna gången, over and out 🙂


2 thoughts on “Skola, balans, snö.

  1. Åh en sån där FitPaw hade jag velat ha till mina hundar! Kollade dock priset på en hemsida – ca 2000 kr!! Tyvärr alldeles för mycket pengar… Kanske på önskelistan nu på födelsedagen 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s