Overload

Herregud vilken dag vi hade igår. Beslutade mig för att ta med båda brorsorna till jobbet igår eftersom att vi hyrt in oss på Stockholms hundsportcenter i två timmar på kvällen. Kan säga att är det smockat på t-centralen alla “vanliga” vardagar så var gårdagen en mardröm. Att släpa med två hundar genom en hysterisk folkmassa är inte något jag rekommenderar! Hundarna får förvisso galet mycket miljöträning, men man själv riskerar att råka ut för en smärre hjärtattack. Tunnelbanorna beslutade sig dessutom för att krångla just denna dagen vilket resulterade i att man knappt kunde röra sig på perrongerna heller, vi kom inte på flera av tågen så tillslut tog jag helt sonika djuren och stuvade in dem bland resten av folket och åkte iväg…till fel station…Jaha, bara att vända och åka tillbaka. Min hjärna funkar verkligen inte under stress.

Hursom, vi kom fram till jobbet och Ian var en ängel och lade sig och sov direkt. Harri ville inte coola ner idag så det blev ungefär 14.000 “LÄGG DIG!” kommandon tills han gjorde det. Han är inne i en period nu tycker jag då jag upplever honom som väldigt ofokuserad i största allmänhet, han har svårt att koppla av. Kanske en ny mognadsfas? Vi har två löptikar på gården och jag tror att de b.la kan ha med ett finger med i spelet, han är mycket mer luktig av sig.

Jahapp, sedan slog klockan fem och vi skulle hinna från Garnisonen/Karlaplan till T-centralen och tåget mot Märsta som gick 17:31, bara att ta djuren och småjogga hela vägen med hjärtat hamrandes. In i tåget, där sitter Michelle med sina BC tjejer Dot och Kellie och så Rebecca med Runa. Jag får sitta med Harri som fortfarande är orolig runt andra hundar lite längre bort och han sköter sig riktigt bra. Av tåget, på bussen, av bussen, framme i hundhallen. Planen för dagen var passivitet med Harri och lite snabb koll med Ian.

Passiviteten för Harri gick väl sådär. Eftersom att det både var nya hundar och “full action” med flygande kampduttar, iverskall, snabba inkallningar hit och dit och gud vet vad som blev det overload. Oj oj vad det snurrade i herrns huvud, jag tycker dock att han stundtals samlade sig fint och verkade lyckas analysera situationen istället för att agera känslomässigt. Man kan ju trots allt säga att vi gick från 0-100 , blev lite “flooding” över situationen. Hur som stuvades han in i buren sedan där han lade sig för att sova. Ian fick komma ut och var på toppenhumör 🙂 Vi körde lite fritt följ bland all störning och mycket högersvängar som han börjar sätta fint nu. Attityden var grym idag så det blev mycket studs, men det är aldrig något jag gör något åt. Han får hellre vara övertaggad än att jag försöker dämpa. Vi körde även lite “bära övningar” och egentligen är det inga bekymmer, han älskar apportering! Det enda jag kan muttra över är att jag fick ge många dk:n, så kan det gå. Vi körde även en platsliggning sedan. Ian fick ligga brevid en färdiglöpt Dot och skötte sig strålande. Duktiga vovve!

Harr fick komma ut en stund sedan igen och allt gick betydligt bättre, vi hann till och med träna lite position framför spegeln. På vägen hem får Harri bli instuvad tillsammans med Dot i bur, Ian fick sitta med Kellie och Runa. Väl i bilen vänder jag mig om och ser att Dot sover gott med Harri i buren medan den lilla toffeln sitter intryckt i ett av hörnen och inte vågar röra en millimeter. I andra buren får Ian lite lavetter utdelade av Kellie eftersom att han försökt kladda på henne, så han ligger och trycker nerkörd i skorna brevid Runa. Asgarv!! Det är tur att det finns coola tikar som kan hjälpa mig med ordningen på mina grabbar 😉

Pendel hem, hem och käka, sova. Alla sov gott inatt, även Grima som fått spendera dagen själv med Tomas vilket hon verkade väldigt nöjd med.

Det var allt för denna gången, over and out!


2 thoughts on “Overload

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s