Att planera sin träning

En sak som jag totalt brister i som hundförare är struktur och ordning. Att helt enkelt sätta mig ner och planera min träning. Jag är okej på att skriva upp träningen i efterhand, men oftast när jag ska träna går jag in på plan med lite spontana ideér. Det är väl inget fel med det, men jag tror att med en bra plan kommer man långt och ska jag till eliten behöver jag verkligen organisera träningen bättre. Det underlättar ju verkligen och jag tror att vi kan göra framsteg snabbt om jag vet precis vad vi har att se fram emot när det är träningsdags. Naturligtvis är inte planen absolut, man måste ju se till dagsformen men i övrigt känner jag att det kan vara till stor hjälp att ta oss dit jag vill. 🙂

Nu har jag iallafall skrivit upp två stycken scheman. Ett för Harri med 10 planerade pass innan nästa privatträning, sedan ett till Ian med 5 planerade träningspass (jag vill inte sätta planer för långt fram med honom då det är så annorlunda att träna med terrier). Grima tränar lydnad utan mål, vi tar det per dagsform helt enkelt och ser om hon är fräsch nog att starta någon gång.

Hund känns riktigt kul just nu! Jag ser fram emot nästa års äventyr. Nu är snön här förresten, kanske tar lite nya bilder på gänget imorgon, tills dess bjuder jag på några gamla favoriter då vi bara hade Grima och min förra westie Harley. ❤One thought on “Att planera sin träning

  1. Då var vi två! Jag är fullkomligt värdelös på att planera. Även om jag försöker så blir det inte som jag tänker. Men jag är en spontan person i övrigt, så jag skyller iskallt på det. Ska jag gå ut och träna lydnad så slutar det oftast med ett spår och vice versa… Helt hopplöst =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s