November update

Det är lite bloggtorka just nu då jag har för mycket annat att göra, jag får inte ro att föra “dagbok” över hundarnas dagliga aktiviteter, här kommer dock en liten sammanfattning av vad som händer med gänget.

Harri är 6 månader nu (snart 7!) och växer väldigt jämnt och fint. Han är gänglig och utan massa men väldigt proportionerlig vilket känns fint. Träningen går framåt och all fokus ligger just nu på lydnaden då jag faktiskt inte har tid med nosarbete, det hinner bli för mörkt på kvällarna innan jag kommer hem för att kunna ta sig någonstans och lägga tid på det. Jag har satt upp ett mål för nästa år att få förstapris i lydnadsklass 1 och att bestå BH-provet. Just nu ser det ut som följande:

Target: Han förstår principen klockrent och utför momentet, behöver dock bli säkrare på att sätta tassarna ordentligt på objektet.
Position: Vi har börjat ta enstaka steg i fria följet en jobbar mest på positionen och bakdelskontroll. Jag vill inte börja “gå” innan det sitter.
Sitt: Funkar bra, vi övar stadga
Ligg: Funkar bra, vi övar stadga
Inkallning med sättande framifrån: Funkar bra, övar på att få in honom mer dock.
Fjärrdirigering: Lite slö från ligg till sitt och lite ostadig men det känns helt naturligt. Han är superduktig 🙂
Inkallning: Funkar bra!
Apportering: Börjar gripa bättre sedan jag lade in pyttelite jakt i det.
Stanna: Funkar ganska bra
Plats: Klarar en minut på kort avstånd
Tricks: Han kan höger och vänster tass 🙂

Vardagsmässigt är han dock allt annat än enkel. Han är mer vild än tam som jag tidigare skrivit och i och med att han lärt sig att man inte går på varken mig eller Ian (som båda fräser ifrån) terroriserar han Grima närhelst han får tillfälle. Han springer som en jävla dåre ute, drar i kopplet som en vettvillig och får fnatt och löper amok inomhus och har fortfarande en ful ovana att suga tag i det han har lust med för att använda som kampobjekt. Aaaaaandas djupt 😉 . Det värsta är allt gap och skrik. Han är oerhört verbal och gapar gärna högt när han inte får som han vill. Jag har därför börjat lägga in skall som kommando så att jag senare kan lära in tyst. Märker av vissa tendenser till ljud vid träning också, då släpper jag allt direkt och går därifrån och tar en tio min paus. Tack och lov verkar det gå in då jag numera bara märker av tendensen vid enstaka tillfällen. Det ska bort!

Annars är det passivitetsträning som gäller. Han får chans att verkligen rasa av sig energi under dagen, sedan blir det skritt i koppel och sedan ska man coola ner inne. Vi är inte där är men det kommer väl, tur att man är en terrier i själen för envisheten i mig lyckas han inte ta sig förbi, hehe. Nåja! Landar gör han förr eller senare, generellt sett är han ändå för himla go. Det bästa han vet är att få en stor hård kram och en massa pussar av mig, då halvblundar han och knorrar nöjt. Gosevovve ❤

Grima är inte särskilt fräsch just nu vilket gör mig lite ledsen. Jag håller på att spara ihop till ett tio-kort på water treadmill åt henne, utöver det har jag skrivit ihop en rehabplan till henne som jag tror på. Hon måste få bli stark och få må bra, jag är alltid så orolig när hon inte är helt hundra.

Ian tränar inför lydnadsklass II. Vi över på fjärrdirigering och det är SVÅRT då han blir så ivrig att det är svårt att tajma in sina klick i de rätta stunderna. Vi övar även mer bakdelskontroll och "backa" då han inte har riktigt koll på hur kroppen sitter ihop. I övrigt skäms jag över att inte ha trimmat hans huvud än..usch. Dålig matte. Han ser inte klok ut.

Det var allt för nu, over and out!


2 thoughts on “November update

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s