Nya planer!

Ja det kan ju bli så, i början på året skapar man mål som man ska uppfylla under året, och då gör man sitt bästa för att det ska lyckas. Ibland blir det ju dock inte riktigt som man tänkt, och det känns liksom vettigare att bara “göra om”.

Målet i år med Ian var att klara lydnadsklass I och starta två viltspårprov.

Målet med Grima var att klara lydnadsklass 2 och FH 1.

Men.

Ians klass 2 moment sitter betydligt stadigare än Grimas. Hon apporterar fortfarande efter dagsform och rutan sitter fortfarande inte. Jag har inte haft tid att fokusera på den med henne helt enkelt. Ian har samtliga moment, det enda vi behöver fila på är störning och uthållighet. Rutan sitter i princip där den ska, apporteringen har jag fått helt gratis, där är han skitduktig! Grima har dessutom tyvärr varit lite ofräsch i perioder varför det känns sådär att börja gå in och peta i detaljer lydnadsmässigt. Hon har glänst i spåret och jag funderar på om jag inte ska släppa lydnaden helt med henne, mer än på skoj! Vi får se, jag velar ju alltid fram och tillbaka…

Ians spårning har fungerat, men jag har behövt lägga ner tid på att lösa vinkelproblemen och det har jag också förskjutit. Nu är säsongen snart slut i Stockholmstrakterna så att satsa på 2:an känns bättre. Då kan jag fokusera på spårandet helt nästa år med honom, och dessutom åka på grythundsläger med Rebecca och Runa på Östermalma! Antar att det blir en inomhustävling, men ja. Det känns bättre att göra såhär.

Harri-mannen då. Jag har lagt ner jättemycket tid på miljöträning och grunduppfostran. 4,5 månader gammal kan han gå väldigt trevligt i kopplet på min vänstra sida. Det känns oerhört skönt! Igår gick jag med alla tre hundar på en lugn och stilla promenad i skritt, tills de kunde släppas lös i skogen och få “hunda av sig”. Miljömässigt är han stencool. Han springer i förväg uppför vilken gallertrappa som helst, bryr sig inte ett skit om bullrande rulltrappor, skriande tunnelbanor och att sitta tätt ihopklämd i en folkmassa mitt i rusningstrafiken på tunnelbanan. Han verkar ha en väldigt trevlig sorteringsförmåga till skillnad från toktanten Grima som trots stor världsvana ändå inte kan låta bli att försöka jaga tågen lite när man är i stan..hehe! Han är dessutom lagom social, hälsar gärna men överdriver ingenting och är sedan “färdig”. Det verkar dessutom som att han börjat “skvallra” när det kommer folk och hundar på mer öppna ytor, angenämt!

Han kan inte så mycket konster och tricks ännu. Sitt och ligg funkar och inkallningen känns riktigt bra. Tror att det kommer att vara extra tryck i den när jag kan börja ta med en liten trasa eller liknande ut, jag har inte velat kampa när han byter tänder (mer än lite vid lek) och nu är han snart fullt vuxentandad så då börjar vi med det och lite tänd och släck-övningar. Han aktiveras med mycket balansövningar, yoga-boll, näringsrutor osv. Nu känner jag dock att det är dags att ta tag i “trixen”, så vi ska ta några lektioner för Lotta Linusson i oktober, känns himla roligt och kul att ha hjälp med att grunda honom ordentligt!

Sist men inte minst, Grima tävlade FH 1 i söndags..och det gick ju skitdåligt, bokstavligen ;). Näe, men hon har varit dålig sedan veckan innan (lös i magen). Det verkade dock ha vänt och hon var pigg och glad från torsdag kväll till lördag..på söndag sket hon dock löst igen men jag tänkte att det inte skulle påverka. Tji fick jag. Vi kom till andra sträckan i spåret och hon satte sig och sket…Stackaren. Bara att plocka av henne och “call it a day”. Vi vann dock ändå, med nio poäng! Haha, en helt otrolig dag då ingen hund klarade sig och fick problem på något sätt. Nåväl, den 27.e oktober försöker vi igen. Det ska bli kul!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s