@work och lägesrapport

Semestern är slut, datorn är på lagning men kommer tillbaka idag så att jag äntligen kan ladda in bilder jag har tagit från kameran. Ingen blogg utan bilder, det blir inte lika kul då 🙂 . Nu var det dock så pass längesedan jag skrev att det är dags för en lägesrapport. Så, vad händer?

Just nu ligger Grima i fokus med sin träning, vi ska tävla den 29:e september och spårar så ofta vi bara kan. Det har blivit en del svåra spår på sistone vilket förmodligen är anledningen till att hon betedde sig oerhört nonchalant igår då hon fick gå ett vanligt fältspår som endast legat 30 minuter. Hon lallade runt i trav och sket i samtliga apporter, näring och att göra sitt jobb. Må tro att hon blev snopen när jag plockade av henne från spåret och det inte blev någon belöning. Skit ska skit ha Grima 😉

Nä, jag är noga med att inte försöka blanda i känslor i sånt där, men man blir ju lite grinig när man ser att hon bara larvar sig. Strax innan det spåret gick min 6-åriga systerson ett spår till oss på torr jord, och det gick ju alldeles utmärkt så här gäller det att utmana tanten för att det ska bli något av saker och ting. Egentligen skulle vi tävlat lydnadsklass 2 den 22:a september, men jag har helt enkelt inte hunnit med att träna så pass att jag ens vill överväga att starta. Hon kan ju samtliga moment utom möjligen rutan ordentligt, men vi har varit helt utan störning och struktur och då kan det kvitta. Vi kör i ridhus eller inomhushall i vinter istället, den 13:e oktober är det träningstävling på hemmaklubben och då ska vi tuta och köra. I övrigt simmar hon på hundsimmet igen för att få upp kondition och styrka, hon har en riktigt trevlig teknik nu och bra grundkondis sedan innan så lägstanivån har varit hög sedan sist vi “började”. Hon får Novafonbehandling mot stelhet varje dag också, hon verkar må ganska bra min älskade toktant.

Ian har vilat sedan sin tävling och nu står jag i valet och kvalet om vi ska hinna anmäla till en öppenklass, jag tror det? Beror förvisso helt på vädret men med förhoppning kan vi vara klara för en start i slutet på oktober.

Så var det Harri då, han går även under namn som “det helvetes fanskapet” och “aphybriden” hemmavid. Som tidigare kan han beskrivas med väldigt många ord. Han är högljudd med låg retningströskel, mycket vaken och livlig, bitig, skitjobbig och hänger för det mesta i kläder, överkast, mattor, gardiner eller annat som råkat fladdra förbi 😉 . Han är också väldigt läraktig och följsam, rumsren och mycket nyfiken! Sedan i onsdags förra veckan hänger han med mig till jobbet tills Tomas börjar skolan. Vi åker buss, pendeltåg och tunnelbana genom ett fullständigt kaotiskt Stockholm till och från arbetsplatsen och det går alldeles utmärkt! Jag är så imponerad över den lille mannen som följer min sida så fint och tittar ut alla sönderstressade människor, andra hundar, maskiner och trängs i proppfulla tunnelbanevagnar som att “det var väl ingenting”.

Jag har hunnit gå det tredje kurssteget i utbildningen till Certifierad fysioterapeut också, det var tre fullspäckade dagar med hundens bod och armbågsledsproblem tillsammans med föreläsning om hundens mentalitet för Ewa Bergfast. Praktiken är bokad till i mars nästa år och jag är i full färd med att göra mitt specialarbete som kommer att handla om 5 olika sportgrenar och hur de påverkar våra hundar fysiskt. Jag älskar verkligen den här utbildningen! Det är så oerhört intressant och jag kan inte vänta tills jag är klart och kan börja att jobba med detta, det känns fantastiskt kul. 🙂

Det var det för denna gången, förhoppningsvis dyker det upp lite nya bilder på Harri snart, han växer så det knakar. 4 månader gammal, ca 17 kilo och runt 48 cm i mankhöjd..vart ska detta sluta? 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s