Spår,lydnad, spår,lydnad,spår…

…För fulla muggar. Både Grima och Ian är i spårartagen nu och spårar så gott som varje dag. Det märks i första hand på Grima som med små stadiga steg blir duktigare och duktigare på sin uppgift. Jag har dock problem med vinklarna på båda hundarna vilket förbryllar mig lite, men jag antar att det bara är att träna på. Grimas kommande spår skulle egentligen bli ett långt rakt asfaltspår, men jag kommer istället att göra ett ca 600 steg vinkelspår för att verkligen nöta in att hon måste vara beredd på förändringar på sträckorna. Hon hittar ju, det är inte det som är problemet. Det är väl snarare precisionen som blir lite lidande. Just nu genar hon, alternativt går över och “rundar2 tillbaka vilket inte är helt optimalt inom FH.

Ians senaste spår var väldigt virrigt då det verkar ha gått mycket djur i det vilket gjorde honom osäker, han stannade bara upp och tittade på mig vid flera tillfällen och visade inte att han ville ta initiativ att fortsätta. Nästa spår ska bli ett kort men vinkeltätt spår som inte haft full så lång liggtid. Jag måste även öva mer på upptagen.

Utöver det kör vi ju lydnad, mest själva just nu då vi tränar in moment och då vill jag ha så lite störning som möjligt. Det är rutan som är på G igen och med Grima som har svårt för detta moment så skickar jag bara rakt igenom. Jag måste verkligen få in i hennes huvud att hon inte ska fram till konerna och att det är ett framåtsändande. Ian har ju kommit betydligt längre i just det momentet vilket känns kul, det är dock inte helt befäst utan måste nötas lite till. I övrigt behöver han egentligen så mycket störning som möjligt, han är dock himla seg och lite tråkig att träna på somrarna, han har inte tillräckligt mycket motivation och driv att komma över att det är lite varmt.

Harri växer så det knakar. Han tränar en hel del “klossträning” och shaping. Det innebär kortfattat att han ska stå med framtassarna på en box (vi har kommit så långt) för att senare kunna stå helt still med dessa på lådan och röra bakdelen/benen åt det hållet jag begär för att slutligen kunna komma till fotposition på det sättet. Det är ett toppensätt att lära hundar bakdelskontroll, och de blir trötta fort vilket är ett plus för denna lille vilden 😉

Han må vara helt odräglig ibland, men det verkar trots allt vara en förig kille som gärna vill vara till lags. Jag tycker så mycket om honom ❤

Nåja, det var den lägesrapporten. Inga bilder denna gången då datorn är på lagning 😉 Ny dag, nya tag!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s