Semester

Snart är första veckan på semestern avslutad, och trots att det känts som att jag inte har gjort någonting så har jag ju visst gjort det när jag blickar tillbaka. Ian har gått två långa viltspår med full liggtid, Grima har gått ett (snart två) 700 steg spår med 1 timmes liggtid. Vi har kört lydnad med Rebecca och Izabelle (som gick sådär) och Harri och jag har hunnit med några äventyr.

Harri har alltså varit hemma hos oss i två veckor nu och det finns mycket att säga om honom. Han är mycket livlig, mycket nyfiken, skäller gärna, verkar väldigt lättlärd och använder mer än gärna sin näsa. Kort och gott, en otroligt trevlig liten kille som med ståt och pompa har etablerat sig i vår lilla flock. Grima och Ian tycker att han är okej när han är lugn, annars utdelas gärna ett kok stryk från herr terrier som är den enda han verkligen passar sig för 😉 . Grima är en riktig mes med honom och vill att jag ska hjälpa henne när han hänger i hennes mungipor eller halskrage..töntfia! 🙂

Jag hade som plan att jag skulle börja lära honom saker omgående, och visst, vi har kört en del shaping av sitt och ligg, vi har även tränat på stanna och inkallning. Jag har dock inte lagt störst vikt där då jag just nu tycker att det är viktigare att han får in världsvanan. Vi har gått promenader på spännande ställen i skogen, varit hemma hos Nicki och fikat på MC-cafeét Rosenhill där det finns väldigt mycket att se. Jag tar inte med Grima och Ian på dessa saker då jag vill att han ska klara sig utan dem och ta stöd av dem i situationer som kan kännas märkliga för en liten valp. Han är dock stencool och tittar gärna men rycker mest på axlarna åt saker och ting. Lilla goding!

Då ska vi se vad nästa vecka bjuder på. Jag har sagt att Grima ska ha gått 20 spår under min semester, och Ian totalt 10 stycken innan jag anmäler till ett öppenklassprov. Pheuw! Men det ska vi klara! Det känns kul att ha mål satta, dags att verkställa! 🙂


2 thoughts on “Semester

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s