Laser

Grima har nu vid tre tillfällen behandlats med laser för smärta och stelhet i ryggen som kommer av spondylosen. Egentligen måste man nästan uppleva laser för att över huvud taget förstå och SE vad som händer med hunden när den behandlas och har behandlats, för mig är det ett mirakelmedel. Vi har varit hos duktiga Frida Taipale på Dogland i Arninge (Täby) för att få Grima behandlad och på dessa få tillfällen har hon gått från att ha varit mycket hård runt och kring ryggraden och betydligt stelare i sitt rörelsemönster till helt och hållet mjuk och fri i sin kropp och sina rörelser. Jag gav henne massage idag och fick upp blodcirkulation och värme i ryggen omedelbart, det har inte hänt på väldigt länge. Vi har tre tillfällen kvar, mellan gångerna ska jag behandla med Novafonen och så är det även dags att börja simma igen. Jag ville vänta med detta tills dess att hon behandlats några gånger för att få ut så mycket av träningen som möjligt. Hon går dock 15 min/dag med benviktsmanchetter i bak och dessa har fungerat toppen för att få till ett riktigt genomtramp i bak så att hon verkligen aktiverar sin rygg. Stretchingen har också gjort sitt och vi fortsätter att jobba på med det.

Ian har snart tränat med sina benmanschetter i en vecka, detta för att förbättra hans rörelser fram då han är något överrörlig i sin bogled. Även här märks redan skillnad och han tycker att det är jobbigt att kliva på i dessa. Gulligt nog verkar han dock rätt stolt över att ha fått ha dem på sig, gullevovve!

Nu bär det av till Ica för att köpa morotspuré. Lille Harri är dålig i magen efter att ha ätit nackkota från ko, som tur är dricker han bra och är pigg. Han är nog snart på fötter igen.

Over and out!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s