Speedad

Grima mår inte så bra har jag märkt, hon verkar ha en fysisk “dipp” och hon verkar vara smärtpåverkad. Hon känns liksom obalanserad, i första hand är hon speedad och något okoncentrerad i sitt sätt att vara, går lätt upp i stress och på henne är det ett klassiskt symptom på att hon inte är helt hundra. Jag blir alltid så himla orolig när hon inte mår bra, hon är ju inte precis den typen av hund som går ner sig vid smärta vilket gör att det kan vara svårt att tyda på henne om man inte känner henne till punkt och pricka. Hon har inte kunnat simma regelbundet på länge då Sjöhaga har semesterstängt och inte öppnar igen förrän i augusti vilket känns skit, jag kommer dock att börja simma henne i Brosjön från och med ikväll. Hoppas att det hjälper lite grann iallafall! Jag började att promenera henne med benmanschetterna i fredags. Hon går 15 min/dag och ska göra det i två veckor då det blir dags att att lägga i vikter. Sedan väntar vi på att hennes peanut (yogaboll) ska komma så att vi kan börja få upp balansen och koordinationen vilken verkligen inte är den bästa i och med spondylosen. Jag fick dock ingen tid för att lasra henne på fredag, men med förhoppning kan vi åka dit nästa vecka och få det gjort. Allt för att hon ska må bra! Jag får verkligen ingen ro i kroppen när jag vet att hon inte är helt hundra.

Vi hade för övrigt ett lydnadspass igår med fokus på “rutan”. Hm, det gick sådär. En sån dag när känslan inte är den bästa och allt bara känns virrigt på något sätt. Jag har börjat att skicka på rutan från alla håll för att säkerställa att de förstår att “rutan” betyder att de ska springa i riktning rakt fram. Jag kan konstatera att de inte har förstått det riktigt ännu 😀

I övrigt har läggandet äntligen lossnat för Ian. Han är inte hundra men på god väg vilket känns väldigt skönt. I värsta fall kan jag dk:a momentet på tävling och ändå få poäng så att vi inte nollar.

Imorgon blir det träning i Kista. Jag tror att båda hundarna ska få hänga med denna gång. I helgen drar jag och Grima på kennelläger i Värnamo! Vi kommer bara att delta i spårandet, i övrigt ska jag mest studera de andra när de tränar, ska bli spännande! 🙂


4 thoughts on “Speedad

    1. Näe, sedan är hon ju inte jättedålig..men jag vet med mig att visar hon små symptom kan jag vara säker på att det är något värre än det hon uppvisar. Jag får hem novafonen imorgon och då ska jag behandla henne ordentligt! Jag tror absolut att hon kommer att bli bättre, men hon behöver få sina behandlingar och att simma regelbundet för att må som bäst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s