Nacka BK

Då har jag och Ian varit ute och farit igen, denna gången till Nacka BK för ytterligare en träningstävling. Upplägget var sådär för den här gången, det var 27 (!!!) grader varmt och väldigt många ekipage. En tik i löp och en som precis gått ur igen. Det blev mycket och lång väntan mellan momenten bland ylande och skällande hundar vilket (för Ian) blev mycket i sig. Platsliggningen gick i alla fall väldig bra, sedan skulle vi ut och köra en kort linförighet. Nja, det gick inte alls. Han var loj, skulle sniffa och var helt enkelt inte med. Vi tog en paus och jag värmde upp mer innan jag gick in, då gick det bättre men inte vad jag skulle kalla bra. Efter lite råd och diskussion med de andra kom vi överens om att Ian skulle må bra av riktig störningsträning. Att successivt föra in mer och mer störning under kontaktgivande för att få honom att verkligen kunna sortera “när det gäller” och bli mer taggad på mig.

Vi fick hjälp av Rebecca med Runa att mjukstarta genom att hon rörde sig runt oss när vi övade kontakt i utgångsställning. Jag tror efter den enkla men nyttiga övningen att det är rätt väg för oss att gå. Det känns så kul att alla hjälper varandra så mycket, och jag är grymt glad över den hjälpen jag får. Man åstadkommer aldrig något när man lallar runt för sig själv!

När allt var över släppte vi terrierligan lös och Ian fick hälsa på Ralf (Rebeccas andra hund) och terrierhanar som de är skulle de mest stylta runt med svansarna rätt upp och se vem som kunde gurgla högst..de små asen.. Runa försökte vara schysst och leka igång Ian, men den träskallen fattade absolut inte vad hon ville. 🙂

Nu är det kväll och den övertrötte jäveln kom precis med ett lekdjur och skulle köra en match, nej tack! God natt! (Rebecca har tagit bilden)


One thought on “Nacka BK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s