Stockholmsavdelningen

Herregud vad trötta vi är nu, jag och Ian. Först fick han följa med till jobbet, vilket är en resa med buss, pendeltåg och tunnelbana genom ett fullsmockat och hektiskt Stockholm city med ett jämngrått och kvalmigt väder som dessutom gjorde sitt. Efter jobbet bar det av till Stockholmsavdelningen för att träffa Rebecca med borderterriern Runa för lydnadsträning (och Michelle förstås med sina BC’s ). Vi tränade med hundungdom idag vilket innebar många nya hundansikten för Ian (även Runa som han aldrig har träffat förr) och många störningar då vi så sällan tränar med andra.

Först och främst måste jag säga att jag blev helt chockskadad över att se hur Stockholmsavdelningen ser ut idag! Jag fick ett litet sting av sorg i hjärtat då halva planen är bortplöjd, delen där jag och Grima varit och tränat skydd så många gånger hade lämnat plats åt en stor bilväg/bro. Trist 😦 , det har verkligen varit en superfin klubb. Nåväl! Väl där märker jag att Ian blockar och ska börja sniffa som förut, men jag lyckas hålla huvudet kallt och tänker att jag får ta tillfället i akt att försöka “hitta honom” bland alla dessa intryck. Det gick lite trögt i början, men sedan tog det sig! Strax innan platsliggningen då han börjar kännas riktigt fin fick jag höra att två av hundarna är löptikar varav den ena precis avslutat sitt höglöp…Kan säga att då kändes allt MYCKET bättre, han må ha varit lite disträ men med tanke på hur förbannat jävla jobbig han har varit tidigare med doftintryck så är detta ett helt enormt framsteg! Platsliggningen gick för övrigt superbra. Strax därefter hjälpte Rebecca oss med en kommendering, framåt marsch, vänster om halt och helt om halt..även det gick alldeles toppen, fina Ian! Jag beslöt mig för att avsluta där och behålla den braiga känslan. Det kändes som att jag fick ut mycket av dagens träning. Det kanske inte är det snyggaste vi har åstadkommit, men de bitarna skiter jag i om attityden är den rätta. 🙂

Rebeccas pappa var en hjälte och lät mig åka med till söder sedan, och Tomas hämtade i Tumba.

Kort och gott en lyckad dag och träningskväll.

Over and out!

Passar förresten på att bjuda på en bild av Ian på jobbet, min kollega Emelié har fotat..för de som undrar vad han håller på med så gillar han att kampa/bli omkringsläpad på detta viset på golvet, så Lisa moppade lite på parketten med honom..


3 thoughts on “Stockholmsavdelningen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s