Privatträning i Viltspår

Idag var det alltså min och Ians tur att få hjälp i spåret, som vi har fastnat lite i. Lennart som hjälpte oss idag hade lagt ett helt öppenklass spår i mycket snårig terräng, det gick ömsom vin och ömsom vatten! Som jag har nämnt tidigare har vi stött på problem i spåret då han lallar iväg åt ett annat håll vilket jag varit osäker på hur jag ska styra upp. Jag har helt enkelt haft svårt att läsa honom i spåret.

Först och främst vinet! Lennart tyckte att han spårade otroligt metodiskt och fint, inget trams och spring..full fokus och rätt på! Det håller jag med om och den större delen av spåret genomsyrades av ett självsäkert spårande. Sedan kom vi till mycket tät vegetation och då blev det svårare, vi noterade att det gått både vildsvin, älg och rådjur där vi var vilket skapade stor förvirring. Med tanke på att det dessutom var typ 23 grader ute och han inte alls är van vid omständigheterna så förstår jag verkligen att det var svårt för honom. Vi fick stötta honom vidare och efter en stund och ett nytt påvisande hittade han tillbaka och var inne på slutsträckan, ett skott sköts vilket inte var några problem och strax efter hittade han klöven, mäkta stolt över sig själv såklart!

Det var otroligt nyttigt och lärorikt att dels få gå ett spår som jag själv inte gått vilket gjorde att jag helt fick förlita mig till på Ian, och att dessutom få uppbackning i hur jag ska agera i de situationerna då han irrar runt. Det här ska vi göra fler gånger så att vi kan ta det där jäkla championatet 🙂

Ja i övrigt har jag ju varit på första steget av min utbildning till certifierad fysioterapeut på Re-dog. Vad kan man säga, jag är helt lyrisk över utbildningen! Den är otroligt seriös och omfattande och det kommer att krävas mycket av mig för att jag ska kunna ta mig igenom allt för att lyckas. Vi har gått igen om hundens anatomi och en del neurologi för att få förståelse för hur kroppen fungerar och vad som händer om något går sönder eller blir försvagat. Vi har sett många exempel på hundar som fått förslitningsskador, diskbråck, höftledsdysplasi och benbrott och så gott som blivit helt återställda till ett normalt hundliv efter ett samarbete mellan veterinär och fysioterapeut. Det är ett viktigt och omfattande arbete som kräver mycket engagemang. Man kan lugnt säga att jag har hittat rätt väg i livet, känslan är fantastisk!

Om en stund blir det nog ett spår med Grima också, men först blir det en välförtjänt paus i soffan.

Over and out!


One thought on “Privatträning i Viltspår

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s