Lägg ner!

Åkte till klubben ikväll med planer på att ta itu med Ian’s snifferier. Det är agility på måndagar=många hundar på plan=mycket dofter som kan vara av intresse. Vi var lite tidiga så de höll på med sin träning på planen vi hade tänkt vara på fortfarande, så vi körde några enkla övningar brevid så länge. Bägge fick ligga plats och det gjordes utan anmärkningar. Ian körde lite kort linförighet och kontaktövningar vilket gick bra om än med en viss störningskänslighet (mycket hundar). Grima fick också köra fritt följ och redig positionsträning. Jag fick verkligen kämpa med djupa andetag och tålamod då hon var rent övertaggad och explosiv, men det gick vägen ändå.

Planen övergavs tillslut och mycket riktigt ville lille herrn dit  (och om han hade fått välja själv, pissa runt och sniffa). Kontaktövningar kördes med mycket beröm vid fokus och en kort störig “dutt” i sidan när nosen åkte ner eller vid minsta tecken på sniff-han hajjade poängen! Nu ska vi fortsätta så och träna träna störning. Jag har givetvis hållt efter till vardags också och inte tummat på inkallningen vilket jag tror har hjälpt en del.

För övrigt simmade Grima i torsdags, det är dags imorgon igen. Igår spårade hon på gräs, ca 700 steg. Hon gör det okej, men jag upplever henne som nonchalant. Dags att börja utmana henne och sluta fega!

På onsdag är dagen D! Utbildningen börjar och jag ser galet mycket fram emot det. 🙂

Det var allt för denna gången, over and out!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s