Träningstävling på Botkyrka brukshundklubb

Igår var det dags, Ian och jag körde igenom ettan igen på träningstävlingen som klubben anordnade. Vad ska man säga, ömsom vin ömsom vatten. Känslan var överlag “sådär”. Han skötte sig utmärkt på uppvärmningen, lustigt nog kajkade allt ihop på de momenten som sitter ligger starkast hos honom medan de andra gick med strålande resultat. Följande händer:

Platsliggning, störningen är enorm och jag är beredd på att han kan resa sig. Han ligger dock perfekt från början till slut. Så duktig!

Linförighet Superseg, sackar efter. Märker att han fokuserar starkt på en fläck i marken där en av tikarna befunnit sig. Han genomför dock momentet om än uruselt. Han som annars är så käck och duktig! 😦

Läggande under gång Lägger sig inte.

Inkallning Lägger sig och kommer inte på inkallning. Bryter momentet. Han ligger från början till slut och sniffar/slickar i gräset.

Ställande under gång Seg i följet, sätter sig. Har aldrig hänt förut. Någonsin. Fokuserar mot fläcken bakom honom.

Fasthållande Perfekt!

Hopp över hinder Perfekt!

Åhh! Det är en sak om det skulle vara så att han går ner sig i sutiationen. Då hade det varit enklare att åtgärda med motivation, denna herre är dock en riktig sniffare och det kändes otroligt trist att han var rent olydig i dessa moment då han inte riktade intresse mot mig över huvud taget. Åtgärden på det blir att till vardags börja med att han ska komma omedelbart om jag kallar in (han kör ju oftast på “ska bara”, vilket jag tror har färgat av sig). I övrigt blir det fler träningar på klubben med många hundlukter.

Den 28:e har vi privatlektion i spår för Lennart. Hoppas att det går bättre! Inga bilder den här gången. Kameran låg kvar hemma på köksbordet igår 🙂


One thought on “Träningstävling på Botkyrka brukshundklubb

  1. Haha låter preciiis som Ralf. Det finns inget bättre än att stå och lukta på fläckar och på promenader så är det alltid “jag ska bara…”. Ja de är ju terriers, och dessutom hanar… Men det där reder ni ut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s