Viltspår

Något jag har tyckt varit svårast med viltspårningen som jag och Ian sysslar med är att det är lite av en “Lär dig själv sport” då kurser oftast hålls på ren nybörjarnivå, medan det är svårt att få tips och hjälp i öppenklass. Ian är en riktigt duktig spårhund, men självklart vill jag få ut så mycket som möjligt av hans förmåga och kunna läsa av och lösa problem på bästa sätt. Nu ska det dock bli ändring på det då jag tack vare ett väldigt hett tips tagit kontakt med Lennart Nordlander som bor i Sorunda inte alls långt ifrån oss. Han hjälper till med viltspår privat och har själv kört upp ett flertal champions av en mängd olika raser. Den 28:e ska vi få hjälp av honom att spåra, en liten privatlektion. Känns otroligt roligt!

Nu börjar det dessutom dra ihop sig till utbildningen, om två veckor är jag 4 dagar i Västerås för att gå första steget som certifierad fysioterapeut inom hund. Wow! Kan knappt bärga mig.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s