Viltspår, personspår, bekymmer.

Funderar.

Gick ett ca 450-500 meter långt spår med Ian igår, liggtid ca 6 timmar och för första gången på mycket länge blodade jag i spåret (lite utspätt med vatten). Spåret gick sådär. Bitvis spårade han riktigt bra och sådär självsäkert som han brukar, däremot hände det vid två tillfällen att han slog i spåret och ville gå ifrån det i hela linans längd. Spårslutet var även det som det brukade, han går inte direkt på klöven utan blir fundersam och ”irrar runt” en del innan han finner klöven.

Jag kanske helt enkelt bara borde låta spåren ligga längre? Att alla doftintryck helt enkelt blir för ”breda”? Det återstår att se. Provar att dubbla längden nästa gång.

Grima fick gå ett kort asfaltspår på kvällen utan vinklar, det gick bra. Inga konstigheter.

Idag fick Grima i sin tur ett ca 500 steg spår på äng, tre apporter, tre vinklar och liggtid ca 1,5 timme. Mycket hård vind och torrt i marken. Lade näring ganska tätt idag på grund av blåsen och beslöt mig för att “tömköra” i spåret. Det gick med ömsom vin ömsom vatten. Jag märker av att det är något med henne, att hon inte är riktigt fräsch vilket bekymrar mig. Jag kan inte exakt peka ut vad det är, men hon känns ansträngd på något sätt och jag känner det inituitivt, då har jag sällan fel.

Ska boka tid till vet i veckan för kläm och känn och utskrift av smärtstillande, så får hon börja med det igen helt enkelt. Jag brukar ta lite pauser från det ibland då det ger magen ganska mycket stryk, men då hon tål det rätt bra kommer hon att få stå på det ett bra tag framöver, särskilt så att hon vågar leva ut. Nu blir det vila för henne veckan ut. Lika bra att inte ta några chanser, tror även att hon ska få ha sitt back on track på sig en period.

I veckan kommer Ian att få köra lydnad ordentligt, nästa helg är det schäferslaget! Ser fram emot det och tar naturligtvis med mig kameran.

Over and out 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s