Helg i Örebro

Vad glad man blir när det går bra! Vi har haft en fullspäckad helg i Örebro hos Nicole. Givetvis hängde hundarna på och mellan allt snack och umgänge passade jag på att spåra med hundarna då det finns hur mycket spårmarker som helst i deras område. Lyx! Vi hann dessutom med väldigt mycket miljöträning på fredagen med vistelse i ett fullsmockat T-centralen samt åk av både buss, tunnelbana, pendeltåg och SJ regionaltåg med löptik i samma vagn. Jag stod för hela huvudvärken medan hundarna som vanligt tog allt med en skopa lugn.

Grima fick spåra på kortklippt gräs/mossa i lördags. Ett U spår (alltså två vinklar), väldigt lite näring, 2 föremål och liggtid ca 1 timme, och 250 steg. Det gick verkligen jättebra! Hon var väldigt noga och metodisk med ett bra och jämt tempo och hon tog dessutom vinklarna riktigt fint. Fina tjejen!

Jag lade även ett fältspår till Ian. Ca 400 meter U-spår (2 vinklar). Marken var lite sankig och rik på djurliv. Spåret gick dessutom över ett ca 45 cm brett vattendrag. Jag satte ut en minnespunkt vid draget för att veta exakt vart spåret gick så att jag kunde bedöma hans lösning på det sedan. Vildsvinsklöv var valet för dagen och den var djupfryst då jag lade ut den eftersom att jag hade glömt att ta fram den i tid. Spåret fick ligga 4 timmar och det blodades ej. Ian löste sitt spår med bravur och det var väldigt uppmuntrande att se honom ta den lilla utmaningen vid vattendraget som att det vore en “piece of cake”. Han spårade snabbt och självsäkert, genade en del i andra vinkeln och hade lite funderingar på sista sträckan (antagligen för att det gick rådjur där när vi kom) men hittade rätt och tuffade på framåt. Det jag kan anmärka på är slutet innan klöven, och det är att han hade svårt att hitta klöven direkt. Det blev en del “ringande”, ett beteende jag har stött på förut och gärna slipper. Någon som har tips på hur man kan motverka det hela och göra honom mer “direkt” i sin markering av klöv?

På söndagen hann jag endast lägga ett till spår till Grima. Denna gången på torr och hård jord, ca 350 steg raksträcka med en apport, en vinkel och ca 100 steg sista sträcka med slutapport. Spåret lade jag som ett litet experiment då jag efter en del granskningar av mina tidigare anteckningar av spåren som lagts under åren noterat att jag varit ivrig med vinklar och dålig på att lägga spår med långa sträckor där inget händer. Spåret fick ligga ca 45 minuter innan vi gav oss på det. Kort och koncist gick spåret bra, no more no less. Hon hade inga problem med underlaget, däremot märktes det att hon blev fundersam över denna långa (nåja) raksträcka, någon gång då och då “checkade” hon efter vinklar som inte kom och blev liite hög i nosen. När vinkeln väl kom tog hon den jättefint. Det jag har att anmärka mest på är slarvet med apporterna. Hon markerade första apporten snett på grund av att hon gick halvt förbi och fick backa tillbaka ett steg i sidleds. Slutapporten var dock en intressant historia, den gick hon förbi..men lade sig strax efter? Jag korrigerade det hela genom att lugnt backa tillbaka några steg och kommendera spår igen. Markeringen blev rätt och spåret var slut.

Nåja, ny helg och nya spår väntar. Nedan följer en bildbomb från helgen. Ian är svår att fota när han spårar, mest för att det alltid hinner bli mörkt när det är hans tur.

Spårar inte alla i blommiga leggings? (Orkade inte byta om 😉 )

Liten kong efter spåret


Pamela! Världens sötaste fralla ❤

Snygging!

Ians kvällspår, tur att han är vit så att man ser någonting 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s